Pethameni plaža, Skopelos
Pethameni plaža, Skopelos

Pethameni plaža, Skopelos

Pethameni plaža, Skopelos

Foto: Google/Κατερίνα Φασίδου

Plaža Pethameni se nalazi pored plaže Perivoliou i gleda na otvoreno more. Do plaže se spušta strmoglavom stazom koja nije za plašljive. Zbog stenovite obale, pogodna je za ronjenje, a često je posećuju i nudisti.Sva svih strana ostrva postoje plaže, šljunkovite, stenovite, ili peskovite, i najbolje je obići sve, a posle ih birati u zavisnosti od toga u kom pravcu vetar duva.

Ukoliko želite da se sklonite od severnog vetra, idite na neku plažu na južnom delu ostrva, i obrnuto.

Pethameni plaža, Skopelos – mapa

Najzelenije ostrvo u Grčkoj, sa gustim šumama koje se spuštaju do same obale, vinogradima, maslinjacima i tamno plavim morem, Skopelos ostavlja utisak netaknute prirode. Više od 50% ostrva prekriveno je starom borovom šumom.Najveće mesto na ostrvu je grad Skopelos, jedna od najživopisnijih luka u okruženju. Ima 3,000 stalnih stanovnika, ali u špicu sezone ulicama krstari i do 20,000 ljudi.

Ovo ostrvo je nekada bilo krićanska kolonija, tako da ima zanimljivih antičkih ruševina. Pored toga, na Skopelosu ima oko 360 crkava, manastira i opatija.

Iako ovde ima mnogo engleskih penzionera, tako da nije baš za divljanje kao na obližnjem Skijatosu, noćni život na Skopelosu je ipak OK.

Do Skopelosa se stiže feribotom iz Volosa koji prvo staje u mini luku Lutraki na severu ostrva, a zatim nastavlja do glavnog grada, Skopelosa. Feriboti voze svaki dan, vožnja traje 4h, a karta je €20. Postoje i gliseri koji su duplo brži, i relativno skuplji.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *