Paleokastritsa plaža

Paleokastritsa plaža

Najlepše plaže Krfa su na zapadu ostrva, koje su peskovite i upravo tu se nalazi se plaža Paleokastritsa. Ono što svakako trebate znati je da je u ovoj regiji voda hladna i često bude vetrovito.Pored opšte opaske o tome da je Jonsko more hladnije od Egejskog, treba uzeti u obzir i činjenicu da je temperatura mora upravo najniža na Krfu. Na Krfu se nalazi i jedan od najlepših vodenih parkova u Evropi, sa više od 36 tobogana, na površini od 75.000 kvadratnih metara.

Plaža Paleokastritsa udaljena je 26 kilometara severozapadno od glavnog grada Krfa. Najvećim svojim delom je peščana, mada u delovima ima i šljunka. Okružena je stenama i turisti je izuzetno vole.

Paleokastritsa je jedna od najlepših plaža u Grčkoj. Ima čak 6 spektakularnih zatvorenih uvala, sa prelepom tirkiznom vodom. Ovde se zapravo nalazi mnoštvo plaža, od kojih se do 15 može doći samo brodom. Preporučujemo svakome ko se nalazi na Krfu da obavezno obiđe ove rajske plaže. U sezoni je velika gužva, zato što je plaža veoma popularna među turistima iz Srbije i ostalih zemalja.

Voda je hladna, ali kristalno čista, idealna za ronjenje. Na plažama postoje taxi brodići, ležaljke sa suncobranima, motorni čamci, pedolina i ostali sportovi na vodi. Popularne su mnoge pećine do kojih možete doći samo brodićima. Brodići vas voze do okolnih pećina i uvalica, tako da savetujemo da pripremite sitne evre i svakako obiđete sve lokacije oko plaže Paleokastitsa.

Na brdu iznad mesta se nalazi  restoran i  kafe bar „Golden Fox“ u okviru koga se nalaze bazeni, sa kojih se pruža neverovatan pogled na celu uvalu Paleokastritsa. Ukoliko je neko od posetilaca sajta bio u skorije vreme na plaži Paleokastritsa, bilo bi lepo da nam napiše u komentarima iskustva i CENE (mi smo bili pre 7-8 godina, tako da su se sigurno cene promenile).

Opis: Paleokastritsa je ujedno i ime najživopisnijeg sela na ostrvu  Krfu pored kojeg se nalazi ova plaža.

Najbliže mesto:Paleokastritsa

Paleokastritsa – mapa

Smaragdno ostrvo, kako ga još zovu, najsevernije u Grčkoj, poznato je po lepim pejzažima, četinarskim šumama, maslinjacima, peščanim i šljunkovitim plažama, čistom, tirkizno plavom moru, ali i gradu Krfu, jednom od najlepših u ovoj zemlji. Ostrvo bogate istorije, kojim su, između ostalih, vladali Venecija, Francuska i Velika Britanija, pre nego što je 1864. pripojeno Grčkoj. Turci nikada nisu okupirali ovo ostrvo, pa je na njemu atmosfera nešto drugačija nego u drugim delovima Grčke. Krf je pun arheoloških, istorijskih i kulturnih svedočanstava civilizacija koje su njime protutnjale kroz vekove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *