Pelekas, Krf
Pelekas, Krf, Foto: www.green-island.holiday

Pelekas, Krf

Postepeni ulazak u vodu svakako idealan za sve porodice sa decom. Taverne na samoj plaži upotpunjuju njen sadržaj.Pozicija ove plaže je sjajna jer je relativno blizu da obiđete i još neke prelepe plaže Krfa. Tako da, Glyfada se nalazi na samo oko 2km udaljenosti od mesta i predstavlja jednu od najpopularnijih peščanih plaža na celom ostrvu, Mirtiotissa plaža je udaljena 3km od Pelekasa. Stene pokrivene drvećem i žbunjem koje se spuštaju ka moru i pesku stvaraju osećaj izolovanosti što se smatra glavnom odlikom ove plaže. Bistra voda omogućava ronjenje.

Plaža Ermones je udaljena 4km i smeštena je u zalivu, a okružena je brdima i bodatom vegetacijom. Yaliskari plaža je smeštena između plaža Kontogialos i Agios Gordis, na 2km udaljenosti od mesta. Plaža Agios Gordis je udaljena oko 7km od mesta i prepoznatljiva je po steni koja se izdiže iz mora na južnom kraju pa je idealna za ronioce željne istraživanja.
Može se reći da ovo mesto nudi za svakoga po nešto. Peščana plaža, tavene ušuškane pod drvećem maslina, sportovi na vodi i noćni život, tradicionalna kuhinja samo su neke od mogućnosti kojima se upotpunjuje boravak u ovom mestu.Na ostrvu idealnim za vaše letovanje pored prelepih plaža u peščanim uvalama nalazi se i sam grad Krf, veliki turistički centar, koji je prava oaza zelenila, malih ostrvlja, tirkiznih uvala, a čini ga park Spianada, zaliv Garica, poluostrvo Kanoni, manastir Vlaherna, Mišje ostrvo…Istorija Krfa liči na istoriju svih ostalih jonskih ostrva i delova Grčke. Dakle, tu su bili prisutni i Vizantija, Mleci (duže od četiri veka, što se može prepoznati po samoj arhitekturi grada), a zatim i Francuzi, Turci i Rusi, ponovo Francuzi, pa pola veka Britanci, da bi na kraju, 21. maja 1864. Krf (sa ostalim Jonskim ostrvima) postao deo današnje Grčke.

Pelekas ili kako ga još zovu Kontogialos, je malo mesto koje se nalazi na zapadnoj obali ostrva, a od grada Krfa je udaljeno oko 7km.

Peščane plaže koje se nalaze u okolini su zaista impresivne i malo je reci prelepe. Kako obuhvata zapadnu obalu ostrva Krfa, zalasci sunca su ovde veličanstveni.

Svakako vam preporučujemo da ih obiđete ako se zateknete na Krfu.Kontogialos plaža je peščana i najbliža centru mesta.
Pelekas, Krf – mapaОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *