Perama plaža, Krf
Perama plaža, Krf, Foto: grecorama.com

Perama plaža, Krf

Plaža Perama kao i istoimeno mesto, nalazi se na istočnoj obali Krfa. Sa svih strana zaklonjeno zelenim brežuljcima i u zalivu preko puta poznatog ostrva Pontikonisi (Mišje ostrvo).Na plaži Perama je voda kristalno čista a plaža je prekrivena sitnim beličastim peskom. Za sve ljubitelje podvodnog sveta, ističemo da je plaža Perama pogodna je za ronjenje Zaliv uokviruje desetak kuća i hotela sa prosečnim cenama koje su inače na Krfu. U samom mestu Perama postoje dve prodavnice i nekoliko restorana. Mesto je udaljeno od grada Krfa 9 kilometara.

Posebnu draž ostrvu Krfu daju stabla maslina kojih ima preko četiri miliona. Veruje se da su ih Mlečani prvi zasadili.Tako su za svakih 100 stabala koji bi bili posađeni Mlečani plaćali po 12 zlatnika. Danas je Krf najveći proizvođač maslina u Grčkoj tako da ovom ostrvu posle turizma najveći prihod predstavlja izvoz maslina i maslinovog ulja.

Za razliku od drugih regiona, stabla maslina na Krfu se ne orezuju, već su puštena da slobodno rastu i potpuno razviju svoju veličanstvenu visinu i širinu. Tako se u krfskim maslinjacima može uvek naći senovito mesto i svežina,a šetnja ispod 400 godina starih krošnji je nešto što se ne zaboravlja.I, ako se odlučite da posetite Krf, pronađite dobro krfsko maslinovo ulje, bez sumnje ćete se uveriti da je njegov miris i kompleksnost ukusa jednostavno izuzetan i bolji od bilo kog drugog maslinovog ulja.

Ako razmišljate o letovanju u Grčkoj, sigurno da je jedna od najpopularnijih i najlepših destinacija čuveno ostrvo Krf. Krf se ne uklаpа u kаlup stereotipnog suvog pejzаžа. Ovo prelepo zeleno ostrvo je drugo po veličini i nаjpopulаrnijа je destinаcijа na Jonskom moru. Ako posmatramo istorijski, Krf je bio u vlаsništvu rаznih zemаljа. Ovde ćete pronaći puno toga što može zakupiti vašu pažnju, od predivnih plaža kojima je bogata obala Krfa, preko manastira na vrhu planina, do izuzetnih tvrđava i zamkova.

Ovo ostrvo krase divna klima, četinarske šume, masline, tropsko cveće, duge peskovite plaže, divne uvale, tirkizno plavo more, stare tvrđave, palate, crkve, zato otputpujte tamo i prepustite se blagodetima ostrva lepe nimfe Kerkire.

Perama plaža, Krf – mapaОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *