Agios Georgios
Agios Georgios, Foto David Steckhan

Agios Georgios

Agios Georgios

Agios Georgios se nalazi 30 kilometara južno od glavnog grada Krfa na zapadu ostrva. Mesto je jedinstveno po tome što nudi spoj lepih plaža na ostrvu, mogućnost spokojnog odmora ali i dobrog provoda.Zlatnu peščanu obalu zapljuskuje kristalno plavo more. S obzirom da je u pitanju zapadna strana, voda može da bude hladna i u špicu sezone. Zna da duva vetar. Na plaži postoje ležaljke sa suncobranima, kafići sa muzikom, organizovanje sportova na vodi. Preporučuje se za sve one koji vole mirniji odmor sa manje gužve.

Predstavlja raj za sve one koji žele da uživaju u mirnom odmoru. Peščana plaža ovog gradića je nagrađena Plavom zastavicom i smatra se za jednu od najboljih i najbezbednijih na ostrvu

Agios Georgios – mapa

Krf

Ovo prelepo ostrvo pripada Jonskom moru. Njegovi ljupki gradići ustuknuli su od grčke tradicije i više su okrenuti mediteranskom nasleđu. Na ostrvu idealnim za vaše letovanje pored prelepih plaža u peščanim uvalama nalazi se i sam grad Krf, veliki turistički centar, koji je prava oaza zelenila, malih ostrvlja, tirkiznih uvala, a čini ga park Spianada, zaliv Garica, poluostrvo Kanoni, manastir Vlaherna, Mišje ostrvo…

Za one koji prvi put dolaze ovamo, mali domaći zadatak bio bi da se temeljno istraži grad Krf, da se obiđu obe tvrđave, nova i stara (stara će vam se verovatno više svideti, i po tome kako otmeno izgleda kada brodom prilazite Krfu iz Igumenice, a i po tome kako je uređena unutar svojih zidina); zatim treba da se popije kafa na Espianada trgu i da se obiđe i nekoliko gradskih crkava, a najpre crkva Svetog Spiridona, zaštitnika Krfa.

Istorija Krfa liči na istoriju svih ostalih jonskih ostrva i delova Grčke. Dakle, tu su bili prisutni i Vizantija, Mleci (duže od četiri veka, što se može prepoznati po samoj arhitekturi grada), a zatim i Francuzi, Turci i Rusi, ponovo Francuzi, pa pola veka Britanci, da bi na kraju, 21. maja 1864. Krf (sa ostalim Jonskim ostrvima) postao deo današnje Grčke.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *