Nissaki
Nissaki, Foto: www.nissaki-corfu.com

Nissaki

Nissaki
Nissaki se nalazi 23 km severno od grada Krf i 24 km od aerodroma. Ima divno uređenju uvalu sa šljunkovitom plažom. Oko plaže se nalaze maslinjaci. U ovom delu ostrva još nije razvijen masovni turizam tako da možete uživati u prirodnim lepotama u podnožju planine Pantokrator.

Naziv Nissaki znači “malo ostrvo” jer po priči starijih ljudi ovo ostrvo je stvarno postojalo dok se nije spojilo sa kopnom.

Mesto je idelano za porodice sa malom decom kao i sve one koje vole miran i opušten odmor.

Na plaži ima par taverni, malo prirodnog hlada. Na hotelskim plažama postoji organizacija sa ležaljkama i suncobranima.

Ono što svakako treba da znate je da voda na Krfu nije za piće, što znači da ćete svakog dana morati da kupujete flaširanu vodu u supermarketima. Čak se ne preporučuje da krfsku vodu koristite u kuvanju ili za spremanje kafe. Najbolja ponuda je paket vode Zagori od 6 flaša od 1,5 litra vode, a cena ovog paketa kreće se od 1,5 evra pa naviše, u zavisnosti od mesta kupovine. Zanimljivo je da je flaširana voda na Krfu jeftinija nego kod nas.Ne očekujte cene kao u Srbiji, ali svakako nije strašno. Iako važi pravilo da su ostrva skuplja, to se ne primećuje naročito. Uopšteno gledano, sve je u marketima za oko 30% skuplje nego kod nas, ali ima proizvoda koji koštaju isto kao u našim prodavnicama, a čak i manje. Kafane, kafići i diskoteke su posebna priča, naravno. Uz dobru organizaciju i jasno definisane prioritete na kraju nećete imati osećaj da su vas domaćini opelješili.

Nissaki – mapa

Krf ima veoma specifičan izdužen oblik, koji podseća na srp ili latinično slovo f. Ostrvo je pretežno brdovito i preovladavaju bogate četinarske šume, vinogradi i preko četiri miliona maslinovih stabala. Zbog svoje bujne vegetacije Krf se naziva i zelenim ostrvom. Najbolje se može osetiti i doživeti vožnjom motora ili automobila kroz unutrašnost, što pruža neopisivo zadovoljstvo i uživanje u svim tonovima zelenila maslina. Prolazak kroz autentična grčka sela sa niskim kućicama i uskim ulicama je nezaobilazni deo skoro svakog puta, što je idealna prilika da se doživi ostrvo na pravi način, ne samo kroz more i prirodu, već i kroz način života njegovih meštana.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *