Kalamaki Pilion Grcka www.mojagrcka.com
Kalamaki Pilion Grcka www.mojagrcka.com

Kalamaki, Pilion

Kalamaki, Pilion

Kalamaki je selo do koga se dolazi putem koji vodi preko brda iz Kala Nere. Mesto koje je idealno za ljubitelje prirode, mesto u kome je ekipa sajta boraila nekoliko puta (i opet će, sa velikim zadovoljstvom).  Ukoliko volite mir i tišinu, a ne mrzi vas da vozite 4-5 kilometara do plaže, ovo je idealno mesto za odmor.Van sezone u Kalamakiju živi stotinak meštana, u sezoni ih bude malo više. Najbliža prodavnica se nalazi u mestu Neohori, na desetak minuta vožnje. Tri puta nedeljno kombi dovozi pekarske proizvode u mesto, a Lidl se nalazi na 45 minuta vožnje, u blizini Volosa (u mestu Agria). Prednost Kalamakija je dobar položaj za istraživanje Piliona i neverovatan mir.
Još jedna velika atrakcija Kalamakija je izuzetna plaža, besprekorno čiste vode, koju preporučujemo da obavezno obiđete ako boravite na Pilionu. U centru mesta se nalaze dva restorana (vidi slike), jedan je u starinskom fazonu, a drugi u modernom fazonu sa izuzetnim pogledom – kada je vedro, sa leve strane se vide Kasandra, Sitonija i Atos, a sa desne Skiatos, Skopelos i Alonisos. Cene u restoranima su pristojne, imaju WiFi, a nalaze se na glavnom trgu u senci ogromnog platana.

Kalamaki plaža

Posebna atrakcija plaže Kalamaki (ili Propan) je izvor čiste, ledene pijaće vode.

Kalamaki selo je specifično i po tome što se nama desilo da u sred jula i avgusta uveče sedimo u jaknama, jer je noću dosta hladno. Nemojte se iznenaditi kada vidite da neki smeštaj nema klima uređaj, većina kuća je prekrivena debelim slojem stiropora i  drugih materijala, pa onda kao šlag na tortu postavljen je sloj specijalnog kamena koji se proizvodi baš u Kalamakiju i koji možete videti na obroncima susednih brda.

Smeštaj koji preporučujemo u Kalamakiju: Spiros apartmentsKalamaki nije standardno mesto za letovanje, to je mesto gde se ide na odmor i uživanje u prirodi. Do svih poznatih plaža Pilion treba od 15 minuta do 45 minuta vožnje.

Kalamaki, Pilion – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *