propan-plaza-propan-beach-pelion-pilion-grcka-greece-www.mojagrcka-7
propan plaza pilion grcka

Propan plaža

Propan (Kalamaki) plaža

Propan plaža se nalazi u blizini sela Kalamaki, pa je lokalno stanovništvo zove i Kalamaki plaža. Do centra sela vodi lep asfaltni put (oko 2 km), sa dosta krivina, a na ulazu u plažu nalazi se i parking. Kad parkirate auto, do plaže vas vode uređene stepenice.Ono što posebno izdvaja ovu plažu je izvor ledene pijaće vode (na fotografijama se vidi zeleno crevo). Lokano stanovništvo je nosilo vodu na ispitivanje, vrhunskog je kvaliteta, pa ponesite flaše i obiđite Propan (Kalamaki) plažu.

 
Plaža se nalazi u maloj uvali, u podnožju klisure iznad koje se nalazi selo Kalamaki. U centru sela ima dva restorana  – jedan tradicionalni i jedan malo moderniji, iz kog po lepom vremenu možete videti Halkidiki sa vrhom Atosa i Sporade (Skiatos, Skopelos i Alonisos). Svakako vam preporučujemo da svratite tamo na ručak, a ko nas prati na facebook-u, možda se seća da smo postavili slike baš iz tog restorana.

Propan plaža je sva u kamenju i krupnom šljunku, sa izuzetno čistom vodom i mnoštvom prirodnih bazena u kojima je voda dosta toplija. Ponekad je cela istočna obala Piliona u talasima, pa tako bude i na Propan plaži. Nama se desilo da u sred jula odustanemo od plaže i odemo na zapadnu stranu (Afissos), ali to nije nešto što treba da vas zabrine. Propan plaža je fantastična, jedna od lepših i mirnijih plaža Piliona i sigurno ćete uživati kad svratite.Posle podne je u hladovini, okružena je stenama izuzetno pogodnim za ronjenje. Na plaži ima i kabina za presvlačenje, ali nema WC-a, pa je klisura u koju se ulazi često posećena u tom smislu.

Od kamenja na plaži možete napraviti prelepe kule, pošto je kamenje pljosnato.

Preporučujemo obilazak ove lepe plaže, na kojoj nema gužve, a čistoćom vode će vas oduševiti.

Propan (Kalamaki) plaža – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *