Katigiorgios-Pilion-Pelion-greece-grcka-www.mojagrcka-46

Izlet iz Pefkija na Skiatos

Izlet iz Pefkija na Skiatos

Evia je nova destinacija u Grčkoj o kojoj nije puno pisano. Ono što je sigurno je da, kada je Grčka u pitanju, čistoća mora i njegova tirkizna nijansa ni ovog puta ne izostaje.Skiatos-tvrdjava-grad-skiatos-skiathos-grcka-ostrva-greece-island-www.mojagrcka-1
Skiatos-tvrdjava-grad-skiatos-skiathos-grcka-ostrva-greece-island-www.mojagrcka-1

Evija je najveće ostrvo u Egejskom moru, a drugo po veličini ostrvo u Grčkoj. Jedino veće ostrvo od Evije je Krit. Ovo je nova turistička destinacija, ali svakako stara naseobina, još iz doba neolita o kome svedoče ostaci naselja, starih preko 3000 godina u centralnom i zapadnom delu ostrva.
Ako Vam je dosadilo da učestvujete u prevelikoj gužvi već odavno ispromovisanih turističkih mesta severne Grčke, onda je ovo prava destinacija za Vas. Mesta Pefki i Edipsos nude odličan i veoma povoljan smeštaj koji je u ponudi.Ono što je posebno interesantno za ovu destinaciju su svakako i izleti koji na koje se može ići preko lokalnih grčkih ili u organizaciji naših agencija.

Katigiorgios-Pilion-Pelion-greece-grcka-www.mojagrcka-46
Izlet na Skiatos

Jedan od takvih izleta je svakako i izlet iz Pefkija za Skiatos. Ovaj izlet je izuzetno poluparan i tražen kod naših turista. Organizacija izleta izgleda otprilike ovako:

Uglavnom se kreće u ranim jutarnjim satima iz luke Pefkija brodom koji uvek nosi neko interesantno lokalno ime. Do ostrva Skiatosa se ide brodom oko 1,5h. Prvo zaustavljanje je na plaži Kukunaries gde se provodi oko 3 sata u kupanju i vodenim sportovima.Zatim se ide u glavni grad ostrva- Skiatos koji je udaljen oko 30 minuta vožnje brodom gde se boravi sledeca 3 sata. U slobodnom vremenu koje dobijete možee sami prošetati prelepim ulicama glavnog grada Skiatosa koji će Vas sigurno očarati.Grad Skijatos poznat je po malim jednostavnim kućama koje se nižu jedna pored druge niz uske uličice. Grad je naravno prepun prodavničica, malih taverni, kafe barova. Tamo mozete posetiti I Crkvu Sv. Nikole i kucu poznatog pisca Papadijamantisa.

Cena ovog izleta je u sezoni uglavnom oko 13e.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *