Agios Sostis plaža, Mikonos

U centralnom delu Egejskog mora baškari se prelepo ostrvo Mikonos. Pripada grupi Kikladskih ostrva.Od luke Pirej je udaljen 96 nautičkih milja. Postoji mnogo lepih ostrva na svetu, ali nije nijedno tako speifično kao Mikonos. To je ostrvo prelepih plaža, dobre zabave i pozitivne energije. Nalazi se na površini od 87 km² živi oko 10.000 stanovnika. Mikonos u prevodu znači masa kamenja ili stenovito mesto. Ova destinacija ima burnu istoriju, za koju se vezuju brojne legende o samom nastanku. Sam centar grada se zove Hora u kojoj se nalazi i glavna luka.

Prestonica Mikonosa je istoimeni grad, a Hora je njegov najpoznatiji centar, tačka odakle sve kreće – i najreprezentativniji izlozi i butici u kojima se mogu kupiti odeća i obuća najpoznatijih svetskih brendova, umetnički predmeti i glamurozan zlatni nakit. Ipak, kako god se turistički uzdizalo i modernizovalo ovo ostrvo u mnogo čemu sačuvalo je tradiciju, posebno u arhitekturi i običajima.Kuće, kockaste, najčešće ravnih krovova, obojene u belo, sa obaveznim plavim prozorima, blistavo belim tremom, a u njemu skoro obavezno cveta raskošna bugenvilija. Ovaj „beli gradić” vrvi od pabova, taverni, hotela i trendi butika, koji su razbacani po spletu uskih i krivudavih uličica koje podsećaju na lavirint, sa istovetnom kamenom kaldrmom.

Agios Sostis plaža je idilična plaža sa finim, zlatnim peskom, nalazi se na severnoj obali ostrva, na kraju puta za Panormos. Naći ćete je prateći stenovitu stazu, koja prolazi pored male živopisne crkve zvane Agios Sostis, po kojoj je plaža dobila ime, i sa koje se pruža divan pogled na celu plažu.

Jedna je od retkih plaža bez ležaljki, daleko od bučnih beach-barova, pruža vam potpuni osećaj uživanja u moru, suncu i svim ostaim prirodnim lepotama koje ćete naći oko sebe.

okom leta voda u pristaništu je bela od talasa koje prave trajekti i džet-feriji, a čarter letovi neprestano paraju nebo. Na sreću, Mikonos ima dovoljno lepih plaža, pa svako može da nađe mesto pod suncem. Većina ih se nalazi na južnom delu ostrva, a svako može da pronađe pesak po svom ukusu. Voda je neverovatno čista, pesak je zlatan, a sve plaže su zaštićene od jakih udara vetra.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *