Lia plaža, Mikonos

U ovom svetu skupocenog života i ludih provoda i danas postoje ribarska sela u kojima „sinovi mora“ love i svežom ribom snabdevaju skupe restorane.Ribari isplovljavaju u ponoć kada turisti kreću u noćni provod, a brodovi se vraćaju u praskozorje. Na doku ih dočekuje pelikan Petros i cupka dok mu kljun ne napune ribom. Petros je maskota Mikonosa koji, prema proračunu turističkih radnika, postoji već 50 godina. Naravno, reč je nasledniku nekadašnjeg Petrosa (koji je živeo 29 godina) i svaki naredni se savršeno uklapao u dnevno uhodan ritam – kada ga ribari nahrane, odgega kroz uske vijugave uličice pored zlatara, suvenirnica i crkve do luke koja je prepuna restorana i tu nastavlja da čeka – ručak.

Zbog svog imena ovu plažu neupućeni često mešaju sa Elia, a u suštini ona je njena sušta suprotnost. Plaža je dosta udaljena i do nje se stiže dugim, uskim i takozvanim ostrvskim putem. Plaža je pešćana, sa kristalno čistom vodom, sa koje se pruža neodoljiv pogled na susedno ostrvo, a u isto vrema, zahvaljujući svom položaju nudi dobru zaštitu od vetra, koji ponekad zna da bude izuzeno jak. Ležaljke i suncobrani su rasporedjeni na većem delu plaže, a atmosfera je opuštajuća. Ovde možete uživati u svom omiljenom koktelu, u beach baru „La Luna“, i u različitim ukusnim jelima u taverni „Lia“.Posebna atrakcija ostrva su vetrenjače, koje se nalaze u nizu i okrenute su prema morskom prostranstvu. Na fotografijama ćete ga lako prepoznati po prelepim zalascima sunca i večernjim idilama kada mesečina obasjava prelepu obalu i bele kućice ove svetske turističke destinacije. U neobičnom spoju VIP i običnih ljudi, političara i umetnika, biznismena i radnika, mladih i starih, svako će naći ono zbog čega je ovde došao.

Mikonos u prevodu znači masa kamenja ili stenovito mesto. Ova destinacija ima burnu istoriju, za koju se vezuju brojne legende o samom nastanku. Sam centar grada se zove Hora u kojoj se nalazi i glavna luka. Prema jednoj od legendi, Mikonos je dobio ime po istoimenom antičkom junaku.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *