Početna / Egejska ostrva / Sporadi / Skiatos / Plakes plaža, Skiatos

Plakes plaža, Skiatos

Plakes plaža, Skiatos

Foto: www.holidayify.com

Sigurno ste već negde pročitali da na Skiatosu ima 66 plaža, kao i da je Skiatos ostrvo koje pripada Sporadima. Istina je da ima, ukoliko u to računate svaku uvalicu. Ukoliko želite da se osamite i provedete ceo dan sami na plaži imate mnogo opcija. Mi vam plažu Plakes svakako preporučujemo kao opciju.



Međutim, postoji tih par imenovanih, takoreći plaža koje su popularne i kod turista. Jedan od tih primera je Plakes plaža.

Prelepe bele kuće sa drvenarijom u raznim bojama, balkoni i prozori ukrašeni cvećem, mali trgovi i mreža uskih kaldrmisanih uličica koje se spuštaju prema pešačkoj ulici Papadiamandi ili prema luci, radnjice, prodavnice, pabovi, taverne, restorani brze hrane, kozmetički i frizerski saloni, zastupljenost različitih jezika i različitog životnog doba turista, raznolikost nota, miris nepoznatog cveta koji je karakterističan samo za Skijatos, doprinose da vas ovaj gradić svakim danom vašeg boravka sve više i više osvaja.

Ukoliko ste smešteni u gradu Skiatosu prošetajte se do Plakesa obavezno. Lokacija plaže je idealna jer su u blizini odlični restorani, kafići i barovi, a i sam smeštaj.

Plaža je mala i uska i ne podseća na ostale plaže. Okružena je stenama, stoga se pazite ježeva ukoliko plivate u blizini istih. Voda je čista bez obzira što je luka u blizini. Nalazi se u poprilično interesantnom okruženju i prijatna je atmosfera, obzirom da nema gužve.

Savetujemo da je posetite, ali da ne zaboravite razlog zbog kog ste došli na Skiatos, a to su prelepe peščane plaže ušuškane u borovoj šumi.



Plaža Plakes je po nama idealna za romantične večere. Proverite sami, i uverite se u istinitost ove tvrdnje.

Šta još reći o Skijatosu? Možda još to da, bez obzira na godine, Skijatos je ostrvo na kome ćete se dobro provesti i odmoriti. A sa ovog ostrva pored prekrasnih slika i uspomena, ponećete i miris meni nepoznatog cveta koji cveta na Skijatosu.

Plakes plaža, Skiatos – mapa




Pročitajte...

Mandraki plaža, Skiatos

Mandraki plaža, Skiatos Foto: www.flickr.com/andbog Ukoliko ste raspoloženi za 20ak minuta lagane šetnje kroz borovu …

Kolios plaža, Skiatos

Kolios plaža, Skiatos Foto: www.flickr.com/Sheepsheds Skiatos je ostrvo na kome ćete se dobro provesti i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

2 × five =