Megali Amos plaža, Skiatos

Megali Amos plaža, Skiatos

Foto: www.holidayify.com

Skiatos je ostrvo u Egejskom moru, koje pripada grupi Sporada. Površina ostrva je oko 50km2. Međutim, nemojte da vas zavara veličina ostrva, bez obzira što je malo ostrvo u pitanju, ono u sebi krije bezbroj iznenađenja.Ostrvo Skiatos je poznato po prelepim plažama. Kažu da postoji 66 plaža, što i jeste istina ukoliko se računaju i male uvale. Međutim, realna brojka plaža sa ležaljkama i tavernama koje su pristupačne je upola manja. Najpoznatija plaža je Kukunaries, koja se može pohvaliti plavom zastavicom.

Pored plaže Kukunaries tu je i prelepa plaža Megali Amos koja je najbliža centru grada Skiatosa. U prevodu na srpski njeno ime znači “Veliki Pesak“. Zvanično važi za gradsku plažu i u njenoj blizini se nalazi veliki broj hotela i restorana.

Ukoliko vas mrzi da hodate od centra grada, onda zapamtite autobuska stajališta 5 i 6. U drugom slučaju, šetnja do kraja glavne ulice, zatim kod banke skrenite levo i pratite uzbrdicu do kraja. Kad stignete do vrha skrenite desno i stigli ste na stanicu br.5.

Ukoliko sa vaše desne strane budete videli markete i tavernu Balkonaki na pravom ste mestu. Tačno preko puta taverne Balkonaki nalaze se stepenice koje vas vode na sam početak plaže Megali Amos.

Megali Amos je možda plaža sa najvećim izborom restorana, barova i kafića. Jedna je od najposećenijih plaža na ostrvu Skiatos. Megali Amos je podeljena nekom nevidljivom granicom, tako da se drugi kraj plaže ( bliži Vasiljas plaži) zove Ftelja ( ili Ftelija). Ukoliko se sa nekim nalazite na plaži Ftelja, nek vam orijentir bude stanica br.6.U blizini plaže nalazi se veliki broj smeštajnih objekata i to ovu plažu čini idealnom za ljude sa decom. Raznolikost smeštaja je ono što svakako treba spomenuti. Od luksuznih hotela do malih, simpatičnih i šarmantnih apartmana.

Svi mogući sadržaji na plaži su prisutni u velikom broju, ilin dakažemo da je plaža odlično turistički organizovana. Ležaljke, suncobrani, kabine za presvlačenje, toaleti sve vam je na raspolaganju.

Kolika je prednost blizina centra grada, tolika je i mana, jer ume da bude gužva u određenim delovima plaže.

Megali Amos plaža, Skiatos – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *