Početna / Egejska ostrva / Sporadi / Skopelos / Panormos plaža, Skopelos
Panormos plaža, Skopelos
Panormos plaža, Skopelos

Panormos plaža, Skopelos

Panormos plaža, Skopelos

Foto: Google/Kamil Eudezet

Na pola puta izmedju grada Skopelosa i mesta Glosa nalazi se selo Panormos sa istoimenom plažom. Selo je udaljeno oko 17 km od glavnog grada (12km ako krenete lokalnim putem).Peščana plaža je zatvorena u izvanrednoj uvali, i sastoji se od dva ostrvca. To je prilično popularan prostor sa predivnom ambijentom. U neposrednoj blizini plaže nalazi se selo Panormos gde ćete naći mnogo taverni, restorana i takođe veliki broj lokalnih prodavnica.

Panormos plažu čini veliki, duboki prirodni zaliv, okružen borovima, brdima i stenama. U zalivu je mirno more, gde ima mnogo usidrenih privatnih jahti i brodova.

Plaža je dugačka, najvećim delom šljunkovita. Ovo je ujedno jedna od najpopularnijih plaža na ostrvu, duž koje se nalazi mnoštvo hotela, apartmana, restorana tako da možete uživati u čarima pravog odmora.

Panormos je totalno uredjena plaža sa ležaljkama, suncobranima, spaciocom na plaži. Kod ulaza u vodu, dubina se brzo postiže. Voda je kristalno čista, idelana za ronjenje. Svi ljubitelji ronjenjea biće oduševljeni podvodnim svetom koji se ovde može videti.

Generalno Skopelos je vrlo specifično ostrvo i potpuno neobično za posetioce. Ovde još uvek nema velikih turističkih gužvi pa je priroda ostala savršena i nenarušena u svoj svojoj prirodnoj lepoti.U antičkom periodu u samom mestu se nalazilo utvrdjenje Akropolis na brdu, čiji su zidovi i danas dobro očuvani

Panormos plaža, Skopelos – mapa:

Skopelos

Zajedno sa Skijatosom, Alonisosom i Skirosom čini ostrvsku grupu Severni Sporadi. Na svega 96 kvadratnih kilometara prekrivenih borovom šumom, maslinjacima, palmama, vionogradima i drugim egzotičnim biljnim vrstama pronaći ćete letnji mir i pravi odmor.

Stanovništvo Skopelosa tradicionalno se bavi uzgajanjem maslina, kestenja, ribolovom i proizvodnjom meda. Pravo je ostrvo za one koji na letovanju vole duge šetnje po prirodi i miran odmor na skrivenim pešcanim plažama ostrva. Na Skopelosu se nalazi nekoliko naseljenih mesta, od kojih su najveća grad Skopelos, Panormos, Loutraki i Stafilos.


Ocena destinacije

Ocena

Ocenite destinaciju, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.55 ( 2 votes)

Pročitajte...

Glifoneri plaža, Skopelos

Glifoneri plaža, Skopelos

Glifoneri plaža, Skopelos Foto: Google/Cian O’Halloran Glyfoneri je malena plaža ostrva Skopelos, koja se nalazi …

Limnonari plaža, Skopelos

Limnonari plaža, Skopelos

Limnonari plaža, Skopelos Foto: Google/Tony T Limnonari plaža je božanstvena plaža na udaljenosti od 9,5 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

eighteen − seventeen =