Olimpska rivijera – izleti u organizaciji lokalnih agencija

Fakultativni programi

– RIVIJERA OLIMP –

Prijava za fakultativne programe obavlja se na licu mesta u grčkoj agenciji. Cene, vreme polaska i dolaska su informativnog karaktera, detaljne informacije dobićete na licu mesta ili nas kontaktirajte da Vam proverimo trenutnu ponudu: mojagrcka@gmail.comMANASTIRI METEORI

Cena za odrasle: 35 Evra
Cena za decu: 4-12 godina 30 Evra
Polazak iz Makrygialosa: ujutro u 7.00
Polazak iz Paralije: ujutro u 7.30
Dolazak u Makrygialos: uveče oko 18.00
Dolazak u Paraliju: uveče oko 17.30Putovanje do manastira pruža mogućnost da osim planine Olimpos i doline Tembi posmatrate i one geološke formacije koje su u ranim srednjim vekovima privukle monahe na ovo božanstveno mesto. U okviru programa poseta jednom manastir u(ulaznica 3 evra/osoba). Nezaboravni doživljaj, jedinstveni prizor.

Preporučena oprema:
Komotne cipele (do manastira vode stepenice), prikladna odeća po pravilima pravoslavne vere (koja pokriva kolena i ramena, ženama dugačka suknja do članka, muškarcima dugačke pantalone). 

LOUTRA NOVO!

Cena za odrasle: 35 Evra
Cena za decu: 4-12 godina 30 Evra
Polazak iz Makrygialosa: ujutro u 9.00
Polazak iz Paralije: ujutro u 8.30
Dolazak u Makrygialos: uveče oko 17.00
Dolazak u Paraliju: uveče oko 17.30

Ova ekskurzija autobusom vas vodi u jedan šumovit park gde hladno- i toplovodni termalni vodopadi pružaju mogućnost i za kupanje u vodopadima i zalivima senovitog parka. Mirna priroda za potpuni preporod. Prizor divnih vodopada. Na ivici parka se nalazi i zatvoreno termalno kupalište čiju uslugu možete da upotrebite po pretenziji ulaznicom.

Preporučena oprema:
kupaći kostim, peškir, komotna odeća i obuća. 

EKSKURZIJA BRODOM NA OSTROVO SKIATHOS


Cena za odrasle:
50 Evra
Cena za decu: 4-12 godina 45 Evra
Polazak iz Makrygialosa: ujutro u 5.30
Polazak iz Paralije: ujutro u 5.50
Dolazak u Makrygialos:
uveče oko 22.00
Dolazak u Paraliju: uveče oko 22.30

 

Među Grcima ovo ostrovo je jedno od najpopularnijih odmarališta zbog peščanih zaliva i mirne klime. Površina ostvora je svega 48 km2, ima 4100 stanovnika. Putuje se autobusom do luke blizu Volosa, odakle je polazak turističkim brodom među ostrova Egejskog mora. Ako imate sreću, usput možete da vidite i delfine. Posetimo Skiathos, glavni grad ostrova, koji je osnovan 1830. godine na mestu antičkog naselja, i koji je poznat po vizantijskim spomenicima i malom pravoslavnom hramu. Dalji cilj putovanja je Koukounaries Beach, jedna od najlepših obala u Grčkoj, koja je slavna po zlatnoj peščanoj plaži i čistoj vodi. Za vreme putovanja muzikom i plesom zabavljaju vas kapetan broda i njegova posada. Imaćete priliku i za kupanje, zato kupaću opremu nemojte zaboraviti. Brod polazi samo u odgovarajućim vremenskim uslovima. Cena ekskurzija obuhvata i kartu za brod.

 

 

OLIMP-PRIONA-ZOOPARK NOVO!

Cena za odrasle: 25 Evra
Cena za decu: 4-12 godina 20 Evra
Polazak iz Makrygialosa: ujutro u 9.00
Polazak iz Paralije: ujutro u 9.30
Dolazak u Makrygialos: popodne u 15.30
Dolazak u Paraliju: popodne u 15.10

Olimp planina je poznata iz grčke mitologije kao prebivalište bogova. Njen najviši vrh, koji je skoro uvek pod oblacima, visok je 2917 m. Put ekskurzije vodi kroz živopisno selo Litohoro na planinu čak do 1150 metara visine, u Prionu. Ovde možemo da se divimo u lepotama prirode. Na povratnom putu malo pauziramo na visini 944 metara kod vidikovca Stavros sa kojeg se pruža impozantan pogled na zaliv Katerini. Posle toga posetimo mali zoopark blizu planine gde se nalaze i srne i jeleni.

Preporučena oprema:
komotne cipele, jakna ili džemper jer u planinama može biti hladnije.

 

SOLUN

Cena za odrasle: 25 Evra
Cena za decu: 4-12 godina 20 Evra
Polazak iz Makrygialosa: ujutro u 9.30
Polazak iz Paralije:ujutro u 9.15
Dolazak u Makrygialos:
popodne u 15.30
Dolazak u Paraliju: popodne u 16.15

 

Solun drugi je po veličini u Grčkoj, glavni grad periferije Makedonija. Takođe je trgovački, industrijski i kulturni centar. Bogat je znamenitostima posebno vezane za starorimsko i vizantijsko nasleđe. Posle razgledanja grada autobusom, imaćete i slobodno vreme za upoznavanje grada. Ova prilika pruža vam mogućnost za kupovanje na grčkim pijacama u živom i bučnom trgovačkom četvrtu.

  

EDESA VODOPAD – VERIJA

Cena za odrasle: 30 Evra
Cena za decu: 4-12 godina 25 Evra
Polazak iz Makrygialosa: ujutro u 10.00
Polazak iz Paralije: ujutro u 9.40
Dolazak u Makrygialos:
popodne u 16:00
Dolazak u Paraliju: popodne u 16.30

 

Ekskurzija u grad vodopada, u Edesu, gde se spaja izuzetna priroda i gradski život. Ovo je jedan od najviših vodopada u Grčkoj sa visinom od 70 metara. Može se šetati ispod vodopada gde se otvara mala pećina (ovde se plaća ulaznica). Blizu vodopada se nalazi mali park tradicionalnih mlinova. U ranim popodnevnim časovima posetićemo stari makedonski grad kod podnožja planine Vermio. Verija se pominje već u Bibliji, kao grad gde je apostol Pavle na svojoj misiji propovedao o hrišćanstvu. Na ovo nas podsećaju sačuvane stepenice koje su danas kao hrišćanski spomenik.

 

STALAKTITI PEĆINE ALISTRATI NOVO!

Cena za odrasle: 45 Evra
Cena za decu:
4-12 godina 40 Evra
Polazak iz Makrygialosa:
ujutro u 8.00
Polazak iz Paralije:
ujutro u 7.30
Dolazak u Makrygialos:
uveče u 18.00
Dolazak u Paraliju:
uveče u 18.30

 

Jedna od najlepših pećina u Grčkoj koja se nalazi pored istorijskog grada Alistrati. Različite forme stalaktita začaraju posetioce. Sve sale pećine imaju pojedinačnu klimu koja je omogućila postanje stalaktita pre dva miliona godina. (Cena ulaznice je 8 Evra po osobi.) Popodne posetićemo Seres, najveći grad periferije Srednja Makedonija. Ovde se nalaze tragovi Osmanskog carstva.

 MORSKO VELNES KUPALIŠTE

Cena za odrasle: 20 Evra
Cena za decu:
4-12 godina 15 Evra
Polazak iz Makrygialosa: popodne u 15.00
Polazak iz Paralije:
popodne u 15.30
Dolazak u Makrygialos:
uveče u 17.30
Dolazak u Paraliju:
uveče u 18.00

 

Program počinje relaksacijom u bazenima koje su napunjene morskom vodom visoke koncentracije soli. Uživajte u vodi. U netaknutoj prirodi osećate kako se jača vaš imunitet, opuštaju se vaši mišići, miruju vaši nervi. Morski mulj, koji sebi ili jedan drugome nanosite na celo telo, pozitivno deluje na funkcionisanje vaših ćelija. Posle kupanja telo, um i duša, puni energijom, dođu u harmoniju. Pri sušenju tela osetite kako komponente morskog mulja čine vašu kožu tesnom. Crni mulj brišete sa tela s morskim travama. Posle toga za piling koristite kristale morske soli i voće. Ovo stimuliše cirkulatorni i limfni sistem. Ova terapija takođe neguje vašu kožu. I sama okolina je efikasna za organizam. U prirodi čovek proživljava potpunu preporodu. (Terapija traje dva i po sata, a cena sadrži i putni trošak.)

Preporučena oprema:
papuče, kupaći kostim, marama ili kapa, peškir, flaša pitke vode

 

 

ATINA

Cena za odrasle: 50 Evra
Cena za decu: 4-12 godina 45 Evra
Polazak iz Makrygialosa: noću u 23.30
Polazak iz Paralije: noću u 23.45
Dolazak u Makrygialos: drugo veče u 20.00
Dolazak u Paraliju: : drugo veče u 19.40

 

Ova ekskurzija pruža vam nezaboravni doživljaj pošto grad koji ste dosad poznavali iz istorijske knjige, sad možete da pogledate uživo. Ujutru oko 7 sati stižemo u Pirej. Ovo je druga najveća luka na svetu, i takođe trgovački centar Grčke. Posle toga posetimo Akropolj (cena ulaznice je prethodne godine bila 12 Evra po osobi). Posle razgledavanja na Akropolju, možemo da pogledamo bazare, i takođe poznatu smenu straže pred Parlamentom. Na povratku usput malo pauziramo kod Thermaic zaliva.

 WATERLAND – Akvapark

Cena za odrasle: 45 Evra
Cena za decu: 4-10 godina 40 Evra
Polazak iz Makrygialosa: ujutro u 9.30
Polazak iz Paralije: ujutro u 9.00
Dolazak u Makrygialos: popodne u 16.30
Dolazak u Paraliju: popodne u 16.50

 

Waterland akvapark se nalazi na 15-ak kilometara od Soluna prema poluostrvu Halkidiki. Možete da proživite vodenu avanturu pomoću brojnih tobogana, bazena, egzotičnih biljaka i luna parka. Cena programa sadrži celodnevnu ulaznicu za akvapark.

 

 

SOLUN NOĆU – MAGIC PARK

Cena za odrasle: 45 Evra
Cena za decu: 4-12 godina 40 Evra
Polazak iz Makrygialosa: uveče u 18.00
Polazak iz Paralije: uveče u 17.40
Dolazak u Makrygialos:
noću u 00.30
Dolazak u Paraliju: noću u 00.50

 

Najbolja je mogućnost za noćnu avanturu u Solunu, „glavnom gradu“ severne Grčke. Posetimo Magic Park, luna park američkog stila. Cena programa sadrži ulaznicu za luna park, ali za neke usluge u parku morate da platite doplatu ukoliko ih želite da isprobate. Noćna vreva mediteranskog grada sigurno će vas očarati.

 

 

DOLINA ALIAKMONAS – GRAD VERIA                

Cena za odrasle: 30 Evra
Cena za decu:
4-12 godina 25 Evra
Polazak iz Makrygialosa:
ujutro u 9.30
Polazak iz Paralije::
ujutro u 9.00
Dolazak u Makrygialos:
popodne u 15.30
Dolazak u Paraliju:
popodne u 16.00

Reka Aliakmonas teče preko divnih krajeva severne Grčke. Kod prekrasnog ušća ukusimo domaću grčku pitu i uzo. Obilazimo manastir svetog Jovana čijim ćelijama i dan danas žive. Stara crkva, sazidana na stenama čuva duh njenih pretka. Kod obližnjeg vodopada možda nekada su šetali stari grčki bogovi. Popodne posetimo Veriju, jedan od najvažnijih antičnih gradova. Verija se pominje već u Bibliji, kao grad gde je apostol Pavle na svojoj misiji propovedao o hrišćanstvu. Na ovo nas podsećaju sačuvane stepenice koje su danas kao hrišćanski spomenik. U ovom gradu se danas spajaju prošlost i sadašnjost. U starim ulicama gradića ima izvrsnih poslastičarnica.

 

GRČKI FOLKLORNI PROGRAM

Cena za odrasle: 35 Evra
Cena za decu: 4-12 godina 30 Evra
Polazak iz Makrygialosa: uveče u 20.30
Polazak iz Paralije: uveče u 20.50
Dolazak u Makrygialos: noću u 00.30
Dolazak u Paraliju: noću u 00.10

 

Na folklornom programu nastupaju grčki plesači u pratnji žive muzike. U okviru umetničke predstave možete da usvojite osnovne korake tradicionalnih plesova. Ovo je ugodna noćna zabava uz grčkih specijaliteta i ukusnog vina. Cena programa sadrži i putni trošak.

 

 

MAMMA MIA – samo za organizovane grupe!

Cena za odrasle: 70 Evra
Cena za decu: 4-12 godina 65 Evra
Polazak iz Makrygialosa: ujutro u 5.00
Polazak iz Paralije: ujutro u 5.20
Dolazak u Makrygialos: uveče u 23.00
Dolazak u Paraliju: uveče u 22.40

Rano ujutro je polazak autobusom do luke prema Volosu gde se ukrcamo u brod. Ostrva kao da su naslikana: bele kućice, vijugave ulice,plave šalukatre. Za vreme plovidbe kapetan broda i njegova posada zabavlja goste plesnim programom. Prva stanica ekskurzije je grad Skiatos na ostrvu Skiatos. Ovde imate 1,5 sata slobodnog vremena za šetnju u gradu. Posle plovimo do ostrva Skopelos, gde u gradiću Glosa takođe boravimo 1,5 sata. Ovde imate priliku za kupanje u sinjem moru, ili da probate mesni specijalitet, jastog. (Cena programa ne sadrži obrok.) Posle toga plovimo dalje pri obalama Kastani gde su izgradili „Dona Bič“ za ljubavnu scenu filma između Sofi i Skaja. Zatim plovimo nazad u luku, odakle putujemo autobusom u Makrygialos, gde stižemo kasno noću.

 

U GOSTIMA NA GRČKOM FARMU – samo za organizovane grupe!

Cena za odrasle: 45 Evra
Cena za decu: 4-12 godina 40 Evra
Polazak iz Makrygialosa: popodne u 16.00
Polazak iz Paralije: popodne u 15.30
Dolazak u Makrygialos: uveče u 21.30
Dolazak u Paraliju: uveče u 22.00

Doživotni doživljaj pruža gostovanje na grčkom farmu. Odlična je prilika da ukusite izuzetno grčko vino. Već samo dvorište nas vodi u prošlost. Ovde u porodičnom ambijentu možete da posmatrate grčko gazdinstvo prošlosti. Možete da vidite kako su nekada orali, možete da se vozite zapregom. Deca uživaju seosko dvorište i u njemu životinje koje mogu da miluju. Možete da učite recepte narodnih jela. Možete da doznate kako postaje brašno od pšenice, i da probate svež hleb. Domaći ručak se poslužuje na dvorištu. Cena programa sadrži večeru (pečeno meso s krompirom, grčka salata sa sirom, caciki, vino, uzo).

 

VODOPAD EDESA – NAOUSA – – samo za organivozane grupe!

Cena za odrasle: 30 Evra
Cena za decu:
4-12 godina 25 Evra
Polazak iz Makrygialosa:
ujutro u 9.00
Polazak iz Paralije:
ujutro u 9.15
Dolazak u Makrygialos:
popodne u 16.00
Dolazak u Paraliju:
popodne u 16.30

 

Ekskurzija u grad vodopada, u Edesu, gde se spoje izuzetna priroda i gradski život. Ovo je jedan od najviših vodopada u Grčkoj sa visinom od 70 metara. Može se šetati ispod vodopada gde se otvara mala pećina (ovde se plaća ulaznica). Blizu vodopada se nalazi mali park tradicionalnih mlinova. U ranim popodnevnim časovima posetimo Agion Nikolaos arboretum u gradu Naousi kod podnožja planine Vermion. U parku možete da šetate šumskim stazama pored potočića, jezera i vodopada, a da vidite razne male životinje. Pod krošnjama starog drveća možete da se odmarate uz ručak u taverni gde imate mogućnost da probate čak i grčku pastrmku (cena programa ne sadrži obrok).

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *