nei-pori
nei-pori

Nei Pori

Nei Pori

Pierija – Nei Pori

Smešteno u Olimpskoj regiji, samo na nekoliko kilometara od Platamona, Nei Pori je poznato grčko letovalište. Izgrađeno je krajem 70-tih godina, tako da spada u relativno novija letovališta.Pored predivne pozicije koja pruža mogućnost posmatranja mitske planine Olimp, ovo mesto karakterišu predivne vile, široke uređene ulice, prijatne taverne i restorani, smešteni duž šetališta uz plažu koji upotpunjuju sam duh Nei Pori. Posetiocima se svakako pruža mogućnost da osete tradicionalni grčki ambijent uz nacionalna jela i muziku.

Nei Pori – street view

 

Prepoznatljivo po zrnastom zlatnožutom pesku i nešto dužoj i široj peščanoj plaži, po prozirno čistoj vodi, ovo nekada ribasko mesto, danas je modernizovana destinacija koja nudi predivnu kombinaciju mitova i stvarnosti zbog čega se Nei Pori može opisati destinacijom iz bajke. Treba napomenuti da Nei Pori (u prevodu Novo Mesto) čine stari i novi deo, koji je razvodjen crkvom, tako da vam savetujemo da svakako posetite i Stari Pori.

Nei Pori idealno je za sve uzraste, jer se ovde dosta polaže na zabavu kako najmladjih tako i starijih. Pored restorana, kafića, tu su i sportovi na vodi, parkovi sa raznim rekvizitima, luna parkovi… Uveče je mesto prijatno za šetnju i večernju razonodu.

Lokacija: Nei Pori se nalazi oko 102 km od Soluna i na 36 km od grada Katerini koji je glavni centar oblasti Pieria. Susedni Platamon je udaljen samo 2 km.

Ovo lepo mesto u podnožju Olimpa, ima samo 630 stanovnika. Nei Pori je prepoznatljiv po odlično uređenoj prelepoj peščanoj obali, širokim ulicama, trgovima, brojnim dečijim igralištima, tavernama i barovima. Plaža u Nei Poriju je dugačka 6 km, a široka oko 100 metara. Kompletno je opremljena, a voda je čista. Duž obale ima dosta kafića, barova, taverni koji iznajmljuju ležaljke sa suncobranima.

Kada dodjete u Nei Pori ne smete propustiti da posetite Stari Pori i Stari Panteleimon. To su stari delovi ova dva mesta koji sa sobom nose očigledni duh prošlosti. Uz obalu se nalazi prostrano šetalište sa puno taverni, kafića, poslastičarnica, butika, zlatara…U Nei Pori će svako pronaći nešto za sebe.

Celu Olimpsku regiju karakterišu sudar banjske i mediteranske klime, toplo more, prijatne noći, što je osnovni uslov za prijatan odmor.

Izleti:

– obilazak i šoping u Solunu i waterland

– obilazak tvrdjave Platamon

– poseta Meteorima

– grčko veče

– ekskurzija do Skiatosa

– ekskurzija do Atine

– treking do Olimpa i Litohora

– krstarenje Solunskim zalivom

– obilazak Delfija 

Posetite mesto gde je Afrodita prvi put iskoračila iz mora, mesto gde je Ares vodio ratove. Posetite Nei Pori.

Nei Pori – mapaOcena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući putnici znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.14 ( 11 votes)

Pročitajte...

Katerini

Katerini Grad Katerini je prestonica oblasti Pierije, koji se nalazi na jugozapadu periferije Središnje Makedonije …

Paralia Panteleimonas

Paralia Panteleimonas  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

14 − 8 =