Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Ksenija plaža

Ksenija plaža

Ksenija plaža

Foto: www.magazine.travelshelper.com

Ksenija (Xenia) je jedna od najposećenijih plaža na Kasandri, koja se nalazi blizu Paljurija, na oko 13 km od mesta Hanioti. Ovu plažu mnogi zovi i Paljuri i Hruso. Plaža je zbog širokog pojasa plitke vode, idealna za porodice sa malom decom.Ksenija plaža poseduje sitan zlatni pesak i dugačka je oko 3 km, i vrlo je popularna među našim turistima. Ovde često pristižu brodovi jer je Ksenija plaža, obavezna stanica pri svakom krstarenju Toroneos zalivom.

Ksenia plaža ima veoma čistu vodu, a zelenilo drveća i plavetnilo mora stvaraju opuštajući i izuzetno prijatan ambijent. Možda je najbolji  desni deo plaže, prema molu gde pristaju brojni brodići, zbog sitnog peska i čiste vode. Osim toga, tu je i veoma dugi plićak, pa je savršeno mesto za porodice sa decom. Tokom radne nedelje plaža nije mnogo posećena, ali je treba izbegavati  za vikend kada ovde dođe veliki broj Grka iz okoline. Ako krenete kolima iz pravca Pefkohorija, najbolje je da dođete do skretanja za Chrousso Village i asfaltnim putem dođete do zemljanog parkinga koji se nalazi iza kafića.

Ksenija ima suncobrane sa ležaljkama iz kafića i barova koji se nalaze na plaži (Koursaros Beach Bar, Cafe Blue Fish) i iz kojih se čuje  glasna muzika, pa ćete ispred njih videti pretežno mlađe posetioce. Postoji i mogućnost iznajmljivanja kanua i pedalina i ostalih vodenih sportova. Plaža ima spasioce, tuševe, toalete i svlačionice.

GPS: 39.96166189574667N  23.675837516784668E

Ksenija plaža – mapa
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući putnici znali šta ih očekuje.

User Rating: 2.91 ( 6 votes)

Pročitajte...

Trikorfo plaža, Sitonija

Trikorfo plaža, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Reon Trikorfo nalazi se na poluostrvu Sitonija na 3km od …

Psakoudia plaža, Sitonija

Na 80km jugoistočno od Soluna, prema Neos Marmarasu, između dva poluostrva Kasandre i Sitonije nalazi …

Jedan komentar

  1. Mi smo bili. Divna je.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

16 − seven =