Početna / Egejska ostrva / Sporadi / Skopelos / Glisteri plaža, Skopelos
Glisteri plaža, Skopelos
Glisteri plaža, Skopelos

Glisteri plaža, Skopelos

Glisteri plaža, Skopelos

Foto: Googe/Despoina Skoulidou

Glisteri plaža Skopelos: Jedana od retkih plaža na severu Skopelosa je upravo ova lepotica. Udaljena je tačno 4km od grada Skopoleosa. Nalazi se u maloj uvali punoj taverni. Fini svetlo sivi pesak i smaragdna voda sigurno će da Vas očaraju. Ova plaža je dostupna automobilom ili brodom.Uz plažu postoji mnogo podvodnih izvora vode- gde je morska voda ima manji salinitet nego na ostalim plažama. Ujedno je i voda nešto hladnija za kupanje i na to treba obratiti pažnju ukoliko dolazite sa decom.

Da bi ste došli do Glisteri, morata da prodjete preko lepo uredjenog maslinjaka, zemljanim putem sve do same obale.

Takodje do Glisteri se organizuje prevoz brodićem iz luke Skopelosa. Prevoz se organizuje više puta dnevno od strane grčke porodice koja je ujedno i vlasnik taverne na plaži, čuvene po morskim plodovima. Plaža je uredjena sa ležaljkama i suncobranima. Takodje postoji i tuš na plaži.

Glisteri plaža mapa:

 

Ostrvo sa tirkiznim kristalno čistim morem i peščanim plažama čini biser Sporada. Duž 64 km peščane obale nalaze se mirne peščane uvale sa borovim šumama i tako daju savršen prikaz mesta idealnog za odmor. Zajedno sa Skijatosom, Alonisosom i Skirosom čini ostrvsku grupu Severni Sporadi. Na 96 km2 prekrivenih borovom šumom, maslinjacima, palmama, vionogradima i drugim egzotičnim biljnim vrstama pronaćićete letnji mir i pravi odmor. Stanovništvo Skopelosa tradicionalno se bavi uzgajanjem maslina, kestenja, ribolovom i proizvodnjom meda. Pravo je ostrvo za one koji na letovanju vole duge šetnje po prirodi i miran odmor na skrivenim peščanim plažama ostrva. Na ostrvu se nalazi nekoliko naseljenih mesta, od kojih su najveća grad Skopelos, Panormos, Loutraki i Stafilos.
Glisteri plaža je još jedna prelepa uvala na Skopelosu na samo 5 km od grada Skopelos. Ovo je vrlo miran zaliv bez vetra i talasa sa uskim izlazom na more, koji podseća na ključaonicu. Plaža je najvećim delom šljunkovita. Zaliv je do 1960 bio brodogradilište.


Ocena destinacije

Ocena

Ocenite destinaciju, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: Be the first one !

Pročitajte...

Glifoneri plaža, Skopelos

Glifoneri plaža, Skopelos

Glifoneri plaža, Skopelos Foto: Google/Cian O’Halloran Glyfoneri je malena plaža ostrva Skopelos, koja se nalazi …

Limnonari plaža, Skopelos

Limnonari plaža, Skopelos

Limnonari plaža, Skopelos Foto: Google/Tony T Limnonari plaža je božanstvena plaža na udaljenosti od 9,5 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

five × five =