Početna / Egejska ostrva / Sporadi / Skiatos / Elias plaža, Skiatos

Elias plaža, Skiatos

Skiatos je najposećenije ostrvo severnih Sporada u Egejskom moru, prekriveno borovom šumom i maslinjacima na dva i po sata plovidbe trajektom od Volosa, obima oko 60km,sa čak 65 plaža.Sa ostrvima Skopelos i Alonisos, Skiatos je deo Marina nacionalnog parka, u kojem žive mnoge retke životinjske vrste, medju kojima su najpoznatije mediteranske foke. Glavni grad je Skiatos koji se nalazi u istočnom delu ostrva.Na severozapadnoj strani ostrva Skiatos smeštena je prelepa plaža Elias. Smeštena je između plaža Mandraki i Agistros. Za njih je karakteristično da nema gužve i buke kao na ostalim plažama koje se protežu duž glavnog puta.

Ukoliko koristite gradski prevoz, nakon što siđete na stanici do koje vozi autobus 23, prošetaćete šumom do ove plaže.

Na stanici ćete videti market sa čije leve strane se nalazi staza. Ukoliko pođete tom stazom sa vaše desne strane videćete vilu Mary Angela. Nakon par metara od vile ugledaćete put sa leve strane koja vas vodi u šumu. Pratite put dok ne naiđete na žičanu ogradu i par stepenika koje vas vode kroz drvorede smokvi do puta gde se nalazi tabla koja vas upućuje na plaže Mandraki, Elias i Agistros.

Postoji i drugi put od plaže Agia Eleni. Međutim, ne savetujemo ga pešacima jer je duži i nema hlada. Drugi razlog su automobili koji tuda prolaze i podižu ogromnu prašinu. Razlog da pođete ovim putem peške je da ste fotograf koji želi da napravi fenomenalne fotografije.

Ukoliko ste kolima možete stići na plažu ovim putem.Plaža je mirna i nema organizovanih sportskih sadržaja. Možete se opustiti daleko od gužve uz osvežavajuće piće u Mandraki-Elias baru koji se nalazi na samoj plaži. Naravno, na raspolaganju su vam ležaljke i suncobrani koje možete rentirati.

Ono što je karakteristično za ovu stranu ostrva su veći talasi kada duva vetar. Ukoliko niste ljubitelj većih talasa, obratite pažnju na jačinu vetra pre nego što se uputite na plažu.
Pročitajte...

Mandraki plaža, Skiatos

Mandraki plaža, Skiatos Foto: www.flickr.com/andbog Ukoliko ste raspoloženi za 20ak minuta lagane šetnje kroz borovu …

Kolios plaža, Skiatos

Kolios plaža, Skiatos Foto: www.flickr.com/Sheepsheds Skiatos je ostrvo na kome ćete se dobro provesti i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

2 × 1 =