„SMARAČI“ S PLAŽE Dosađuju vam kod kuće, a onda vas prate i na more, evo kako pokušavaju da PROFITIRAJU NA VAMA

„SMARAČI“ S PLAŽE Dosađuju vam kod kuće, a onda vas prate i na more, evo kako pokušavaju da PROFITIRAJU NA VAMA

Izvor: Blic

Dosadni prodavci koji obećavaju besplatan ručak ako dođete na promociju njihovih preskupih proizvoda, više nisu pojava „rezervisana“ samo za Srbiju. Prema rečima naših ljudi koji su letovali u Grčkoj, srpski trgovci pratili su ih do mora i svakodnevno gnjavili čak i na plaži.

– Devojke „love“ ljude na plaži i kao daju im neki vaučer za ručak. Onda ko dođe u taj restoran mora da sluša dva sata o nekim preskupim jastucima posteljinama. I obavezno daju neke vaučere za kreme. Na sve su spremni, samo da uzmu pare. Oprez, napisao je na Fejsbuk grupi „Grčka – grupa za turiste“, jedan ozlojeđeni turista.

Ove trgovce naši turisti pre kategorišu kao gnjavatore nego kao prevarante, mada neki članovi ove Fejsbuk grupe navodili su i da su im, osim ručka, obećavane razne pomade koje nikada nisu dobili.

Kako kažu naši turisti, uporni prodavci su ove godine viđeni u Polihronu, Paraliji, Haniotiju, Pefkohoriju, prošle godine u Kalitei. Opisuju ih kao veoma napadne, drske i neprijatne, pogotovo prema onima koji odbiju da se pojave na promociji ili ako dođu, odbiju da kupe preskupe proizvode.

– Mi smo u Pefkohoriju u junu na plaži dobili taj vaučer za ručak, ali nismo hteli da idemo. Posle kad nas je sretala: ubijala pogledom – napisao je jedan član grupe, a drugi potvrđuju da su ih „tri nedelje smarali“, i da su ih u prolazu „gledali kao dušmane“.

U pitanju je prodaja jastuka za 600 evra i dušeka za više od 2.000 evra, kažu oni koji su saslušali izlaganje trgovaca.

– Prošle godine u Polihronu su na plaži navlačili sa pričom o spa tretmanima na Zlatiboru, besplatnim ručkom u „Kapetanosu“ i poklon kremom za sat vremena slušanja. Ručak smo dobili, kremu su dali onima koji su kupili one jastuke i dušeke, a svi smo dobili tri sata davljenja – požalio se još jedan član grupe, koji je pristao da prisustvuje promociji.

Ipak, neki koji su i dobili obećani ručak, nisu bili preterano zadovoljni jer „daju ono što ostane hotelu od večere, a piće sam plaćaš, pa te tu oderu“.

Neki kažu da su se snalazili praveći se da nisu Srbi i da ne razumeju promotere, te time spreče svaku dalju priču i ubeđivanje da se pojave na promociji.

– I nama se slično desilo 2015. u Haniotiu. Dobili vaučere, ali samo za dvoje odraslih. Deci smo morali sa kupimo večeru. Na kraju nismo ni sačekali da se prezentacija završi. Vrlo bezobrazan stav prodavaca u stilu „popio sam svu pamet ovog sveta“, a cene katastrofa. Sve u svemu deluje kao opasna prevara – zaključila je jedna oprezna turistkinja.

Ubrzo je dobila i potvrdu od jedne razjarene žene koja je imala iskustva s pomenutim prodavcima.

– I jeste velika prevara! Mojoj mami bilo žao devojke sa plaže i namagarči me da sedim tamo dva sata. Pri tom naravno nisam došla na more da kupujem njihove gluposti nego da se odmorim. Posle svega, kažu mami da će dobiti kremu. Dođe moja mama kući i pozove ih. Naravno, od kreme ništa. Navlakuša! Bas me zanima da li je iko dobio bilo šta obećano?!Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *