Ako ove godine letujete u Grčkoj, pripremite više novca: Ležaljke se plaćaju, a koja pravila su još pooštrena?

Ako ove godine letujete u Grčkoj, pripremite više novca: Ležaljke se plaćaju, a koja pravila su još pooštrena?

Izvor: www.prva.rs

Ranije je u Grčkoj bilo dovoljno poručiti piće ili kafu, pa čak i običnu vodu da biste koristili ležaljku i suncobran, ali takva vremena su definitivno prošla.

Naših turista najviše ima na Halkidikiju, Tasosu i na jonskim ostrvima, a od ove godine su ti predeli najviše i uređeni, a plaže pod zakupom kafe barova. Zaposleni jedne beogradske turističke agencije naglašavaju da će se na tim mestima od ove godine piće plaćati posebno od ležaljke i suncobrana, a jedan takav set košta od pet do 12 evra.Novina jeste i uvođenje minimalne konzumacije za korišćenje ležaljki. Tako recimo na nekim plažama za celodnevno korišćenje ležaljki moraćete potrošiti dodatnih 5, 10 ili 15 evra, a ukoliko želite da koristite ležaljku koja se nalazi u prvom redu do mora, minimalna konzumacija mora da bude i 20 evra po ležaljci.

„Na jednoj plaži na Sitoniji u kafiću sa nešto luksuznijim ležaljkama, većim suncobranima i sefom uz svaki suncobran minimalna konzumacija iznosi 50 evra po osobi na ležaljci u prvom redu“, navode u agenciji jedan od skupljih primera.Oni dodaju da ovakav trend ne čudi s obzirom na porast broja turista i činjenicu da se i dalje mora poraniti kako bi se zauzela ležaljka čak i pod ovakvim uslovima.

Pored toga, ono što se promenilo i što možda i najviše smeta našim turistima u Grčkoj jeste zabrana donošenja hrane.

Kafe barovi čije su plaže obično svojim gostima sada nude lagane obroke, salate i sendviče, te ukoliko ogladnite više ne možete iz svog ranca izvući sendvič, već ste prinuđeni da poručite hranu iz kafića čija vam se ponuda možda i ne sviđa ili koja vam zbog eventualnog posebnog režima ishrane ne odgovara.

„Neki vlasnici barova idu toliko daleko da zabranjuju donošenje voća, keksića za decu i vode. Tako kada četvoročlana porodica plati 10 evra za dva seta ležaljki na popularnim plažama mora da računa i na dodatnih oko 30 evra koji odlaze na hranu i vodu“, za Blic ističu u turističkoj agenciji.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *