Santorini – izlet sa Krita

Santorini – izlet sa Krita

Santorini je najatraktivnije vulkansko ostrvo u Egejskom moru. To je najslikanije ostrvo u Grčkoj.Do Santorinija se može ići iz više mesta na Kritu brodovima, a postoji avion i privatne jahte, pa čak i helihopteri.

Ako idete iz Herakliona postoji brod koji vozi samo putnike, bez automobila. Brod ide u 09:45 ujutro i vraća se u 19:25. Radi samo leti, vožnja traje u jednom pravcu oko 2 sata.

Vreme je promenljivo tako da treba uvek proveriti satnicu na licu mesta.

Postoji klasična brodska linija Anek gde vožnja traje oko 7 sati sa stanicama koji polazi iz mesta Sitia.To je klasični brod sa kabinama, i garažom za motorna vozila. Na brodu postoje restorani, kafici, čak i bazen….Ovo je svakako dosta skuplja i sporija varijanta.

Polazak je autobusima u ranim jutarnjim satima do određene luke. Ukrcavanje na brod i plovidba do ostrva. Obilazak ostrva autobusom počinje obilaskom glavnog grada Fire odakle se pruža pogled na vulkan i Kalderu, sledi individualna šetnja uskim ulicama Fire i razgledanje kikladske arhitekture, kao i mogućnost posete Arheološkom muzeju. Odlazak autobusom na Kamari plažu, slobodno vreme za odmor i kupanje. Odlazak u selo Ija, najživopisnije mesto ostrva poznato po atmosferi i zalasku sunca i slobodno vreme za šetnju. I na kraju poseta mestu Pirgos, za koje se kaže da ima više crkava nego kuća, a crkve su bele sa plavim kupolama. Povratak autobusom do luke Atinios, ukrcavanje na brod, plovidba ka Kritu i zatim transfer autobusom do hotela.Cena ovakvog izleta nije jeftina i zavisi od prevoza kojim idete. U proseku, ako se opredelite za brzi brod sa sedištima bez dodatnih sadržaja to će vas koštati od 200 EUR pa naviše.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *