Početna / Krit / Santorini – izlet sa Krita

Santorini – izlet sa Krita

Santorini – izlet sa Krita

Santorini je najatraktivnije vulkansko ostrvo u Egejskom moru. To je najslikanije ostrvo u Grčkoj.Do Santorinija se može ići iz više mesta na Kritu brodovima, a postoji avion i privatne jahte, pa čak i helihopteri.

Ako idete iz Herakliona postoji brod koji vozi samo putnike, bez automobila. Brod ide u 09:45 ujutro i vraća se u 19:25. Radi samo leti, vožnja traje u jednom pravcu oko 2 sata.

Vreme je promenljivo tako da treba uvek proveriti satnicu na licu mesta.

Postoji klasična brodska linija Anek gde vožnja traje oko 7 sati sa stanicama koji polazi iz mesta Sitia.To je klasični brod sa kabinama, i garažom za motorna vozila. Na brodu postoje restorani, kafici, čak i bazen….Ovo je svakako dosta skuplja i sporija varijanta.

Polazak je autobusima u ranim jutarnjim satima do određene luke. Ukrcavanje na brod i plovidba do ostrva. Obilazak ostrva autobusom počinje obilaskom glavnog grada Fire odakle se pruža pogled na vulkan i Kalderu, sledi individualna šetnja uskim ulicama Fire i razgledanje kikladske arhitekture, kao i mogućnost posete Arheološkom muzeju. Odlazak autobusom na Kamari plažu, slobodno vreme za odmor i kupanje. Odlazak u selo Ija, najživopisnije mesto ostrva poznato po atmosferi i zalasku sunca i slobodno vreme za šetnju. I na kraju poseta mestu Pirgos, za koje se kaže da ima više crkava nego kuća, a crkve su bele sa plavim kupolama. Povratak autobusom do luke Atinios, ukrcavanje na brod, plovidba ka Kritu i zatim transfer autobusom do hotela.Cena ovakvog izleta nije jeftina i zavisi od prevoza kojim idete. U proseku, ako se opredelite za brzi brod sa sedištima bez dodatnih sadržaja to će vas koštati od 200 EUR pa naviše.

 Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: Be the first one !

Pročitajte...

Matala

Matala Matala je prava turistička atrakcija zbog svojih pećina koje su isklesane od strane ljudi …

Klisura reke Kourtaliotis – George of Kourtaliotis

Klisura reke Kourtaliotis – George of Kourtaliotis Klisura Kourtaliotis se nalazi 22 km južno od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − sixteen =