Bali plaža

Bali plaža

Krit je peto ostrvo po veličini u Mediteranu, najjužnije, najveće, i po mnogo čemu najvažnije grčko ostrvo. Nalazi se na raskrsnici triju kontinenata: Evrope, Azije i Afrike, i zbog svog geografskog položaja važi za jedno od najtoplijih ostrva Evrope.Ovo ostrvo cesto nazivaju „malim kontinetom“; sa prirodnim raznolikostima koje ostrvo pruža, gotovo da bi se moglo i poverovati u to. Kanjoni i planine, brdovita unutrašnjost, zelene doline i prekrasne peščane plaže. Blaga klima, sa više od 300 sunčanih dana godišnje, omogućila je ostrvu dugu turističku sezonu. Obala je vrlo razuđena sa dosta zaliva, poluostrva, rtova i uvala, a duzina je preko 1000km. Na ostrvu iima oko 500.000 stanovnika. Glavni grad ostrva je Heraklion.

Krit je idealna destinacija za sve vrste sportskih i aktivnosti u prirodi. Za vožnju kajakom, klisure Krita nemaju ravne po svojoj lepoti. Najveća i najpoznatija klisura na Kritu je Samarias, sa svojim svetski poznatim Portesom
(takođe poznatim i kao Gvozdena vrata).Kanjoni vredni pomena su i Amba, Tripiti,Kurtaliotiko, Kamaraiko (najduži kanjon), Ha (takozvani kralj krićanskih klisura), Etias i Eligas.

Bali plaža se nalazi 34 km istočno od grada Retimno pored istoimenog sela Bali. Plažu Bali sačunjavaju 4 plaže: Livadi, Kouskouras, Varkotopos, Karavostasis.

Bali se nalazi u velikom zalivu, 30km istočno od Retimno i 43km zapadno od Heraklion.

Idealan je za porodice ili romantičan odmor. Bali ima četiri plaže, koje su formirane na peščanim uvalama sa prelepom zelenkastom vodom. Vode Bali plaće su skoro uvek mirne. Sve četiri plaže ovde su pogodne za decu i dobro organizovan. Osim toga, voda je super zbog nekoliko izvora koji stalno ulivaju svežu vodu u more.Sve četiri plaže su peščane i vikendom ovde dolaze grci iz Herakliona na odmor. Najmirnija plaža je Varkotopos koja je idealna za porodice sa malom decom. Livadi je najveća plaža na kojoj duva vetar i koja je prekirivena ležaljkama sa suncobranima. Na Livadi ima dosta hotela koji imaju sopstveni deo plaže rezervisan samo za goste hotela.

Oko plaža se nalaze stene što je posebno interesantno za ronjenje.

Bali plaža – mapa

 
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *