Saliara beach – mermerna plaža

Saliara beach – Mermerna plaža

 Saliara plaža (Marble beach) se nalazi 4 km od Makriamos plaže na istočnoj obali. Treba da skrenete desno kod rampe na ulazu u Makriamos resort, nastavite prašnjavim makadamskim putem još 4 km, dok ne dodjete do plaže.Do skoro je ova plaža (mnogi je zovu i Dukina plaža) bila divlja i nepoznata. Medjutim kako je otkrivena, na njoj su stavljeni suncobrani, i ovde zna u sezoni da bude gužva. Mnogi su nam rekli da je zabranjeno nositi na ovu plažu sopstveni suncobran. Upotreba suncobrana i ležaljki tradicionalno se naplaćuje uz konzumaciju pića iz egzotičnog bara.

Ovo je stvarno jedinstvena plaža koja se ne može opisati rečima. Obala je prekrivena malim belim mermernim kamenčićima, koji podsećaju na sneg. Zbog toga je boja mora nestvarna plava, kao da ste na nekoj karipskoj egzotičnoj plaži. Beli kamenčiću su tokom i najvećih temperatura hladni, tako da možete uvek hodati po njima. Potrebe su vam naočare za boravak na plaži zbog refleksije od sunca i belog kamenja.Jedini problem ove plaže je njena veličina (plaža dugačka svega 70 m) i sve veća komercijalizacija koji su doprineli da je na njoj sve veća gužva. U sezoni je cela plaža prekrivena ležaljkama sa suncobranima koji se iznajmljuju, pa morate da poranite za svoje mesto na plaži. Lepotu plaže najbolje možete da doživite početkom juna ili sredinom septembra.

Saliara beach – mapa
3 Komentara

  1. Put je veoma los oko 4km prasnjavog poskakivanja, mala plaza I nenormalna guzva. Lepa za par slika I nista drugo. Odmah je dubina tako da na dva metra stoje svi jer dosta ima I male dece. Lezaljke su 12e bez pica. Zbog kamencica nije bas prijatna ni za stopala. Porto Vahty je bolja udaljena oko 100m od Marble ali je veca ima fensi kafic, nema kamencica vec beli prah od mermera. Lezaljke su 15-20e.

  2. Plaža je fenomenalna, ali za mlade ljude koji vole gužvu, sedenje na glavama i vrlo glasnu muziku koja se oseća i u stomaku. Druga vrlo bitna stvar je put do plaže. Ko voli da razdrnda auto do nje, neka slobodno ide. Nakon povratka, ceo auto je pokriven finom belo prašinom. Ne smem ni da mislim šta je sa filterom za vazduh i filterom klime. Sve u svemu, skuplja dara nego mera. Jednom bio sa decom i nikada više.

  3. Bili letos, plaza je stvarno rajska plaza!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *