Potistika plaža

Potistika plaža

Potistika plaža se nalazi na jugoistoku Piliona i udaljena je 53 km od grada Volosa. Pripada opštini Xinovrisi od čijeg istoimenog sela je udaljena 3 km, dok je najbliže veće mesto Argalasti 7 km, u kome se nalazi medicinski centar i apoteka. Put do Potistike je dobar, vodi do same plaže, gde postoji organizovan parking.Potistika je jedna od najlepših plaža Piliona. Ovo je prirodni raj, sa čistom kristalnom vodom mora i savršenim zlatnim peskom. Plaža je ogromna i podeljena je u dva dela, ogromnim i atraktivnim stenama. Drugi deo plaže, koji je izolovan, namenjen je nudistima. Na slikama možete videti obe plaže, koje razdvaja malo uzvišenje, lako za prelazak. Dešava se da nema nikoga na nudističkoj plaži, pa vam predlažemo obilazak i tog dela. U pojedinim delovima ima dosta kamenja i šljunka, pri ulazu u vodi, mada je veći deo plaže sitan pesak. Takodje talasi su česta pojava na plaži, što predstavlja najveći problem svih plaža na istočnoj obali Piliona.

Zaneti lepotom plaže (a ne znajući za nudistički deo plaže), zalutali smo baš tamo, sa sve kamerama i foto-aparatima. Tek na par metara od grupe nudista shvatili smo gde se nalazimo i brže-bolje krenuli nazad. 🙂
Na plaži Potistika nema gužve jer je plaža dovoljno prostrana. Možete iznajmiti suncobrane i ležaljke iz obliznjeg bara na plaži, uz plaćanje pića. U baru se služi i hrana, tako da ovde možete dobiti i sasvim pristojne obroke. Za sve one koje ne žele da iznajmljuju suncobrane, ima dovoljno mesta, jer veći deo plaže nije prekriven ležaljkama, niti je uređen.

Potistika plaža pruža mogućnosti za prolanaženje smeštaja, jer postoji par privatnih vila. Ovo je idelano mesto za miran odmor, a za sve one koji traže ozbiljniji provod, on se nalazi u Argalastiju, gde ima dosta barova i taverni.

Jutarnje svitanje kao i srebrni zraci punog meseca na plaži Potistika su nezaboravni, tako da ovde često ima i dosta kampera. To je jedinstveni doživljaj za sve posetioce. 

Potistika plaža – mapaJedan komentar

  1. U selu Xinovrisi smo letovali dva puta. Prelepo selo stvoreno za stvarno opustajuci odmor. Plaza Potistika je fenomenalna, bez guzve, sa kristalno cistom vodom.

    https://pawtraveller.blogspot.com/2019/08/na-sapama-po-pilionu.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *