Peroulades plaza
Peroulades plaza, Foto: www.corfutravelservices.com

Peroulades

Peroulades

Peroulades je malo staro grčko selo, u kome kao da je vreme stalo. Nije klasično odmaralište, ali ovde možete pronaći adekvatan smeštaj za vas.Selo je poznato po čuvenim zalascima sunca na jednoj od najspektakularnijih plaža Krfa sunset beach– Logas plaža. Ovde možete uživati u jednoj od najlepših panorama na ostrvu. Sve fotografije će vam biti kao da su isfiltrirane. Ovakvi pejzaži se ne viđaju svaki dan! I vredi svaki minut provedenog vremena ovde!

U mestu postoji samo jedna taverna (Yannis taverna) i jedan koktel bar. Čuveni Orchard Pub se nalazi na putu izmedju Sidari i Peroulades. U selu postoji nekoliko prodavnica.

Sidari  najbliže letovalište Perouladesu se nalazi na oko 2 km istočno od sela.

Ono zbog čega je Peroulades poznat je Logas Plaža- čuveni Sunset beach i zadivljujući pogled na litice u tirkiznom moru, dok sama plaža za vas može biti i razočarenje. Plaža je vrlo uska, ispod vertikalne litice, i kada god prodje neki brodić, bićete okupani.

Plaža: pesak, voda kristalno čistaPlaža Peroulades nije turistički organizovana. To znači da na plaži nema suncobrana sa ležaljkama, a nema ni drugih sadržaja na koje ste navikli na drugim plažama. Naša preporuka je da sve što je neophodno ponesete sa sobom. Ono što takođe trebate znati je da je pristup plaži malo teži jer treba da savladate 66 strmih stepenica dok siđete do dole. Ne preporučuje se porodicama sa malom decom. Taverna iznad plaže pruža izuzetan pogled na more, i zalasci sunca su spektakularni.

Peroulades – mapa
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Krf je jedno od sedam Jonskih ostrva, nalazi se na severu Jonskog mora, na ulazu u Jadran. Zbog blage klime i velike vlažnosti poznat je po smaragdnim uvalama, kristalno čistom moru, luksuznim hotelima, lepim plažama okruženim zelenilom i nepreglednim brdima obraslim maslinjacima.

Plaže Krfa se ubrajaju među najlepše plaže na svetu, od beskrajnih peščanih obala do skrivenih uvala. Ostrvo je dobilo ime po nimfi Korkira, ćerki reke Asopos u koju se Posejdon zaljubio, kidnapovao je i doveo na Krf.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *