Naši turisti zabrinuti zbog VRAĆANJA S GRANICA, evo kako će postupati MAKEDONCI I GRCI

Naši turisti zabrinuti zbog VRAĆANJA S GRANICA, evo kako će postupati MAKEDONCI I GRCI

Izvor: Blic, FOTO: RAS SRBIJA

Nakon što su građani Srbije nedavno vraćani sa mađarskih i crnogorskih graničnih prelaza iako su imali potvrdu MUP-a da im je produženo važenje saobraćajne dozvole, mnogi koji planiraju letovanje u Grčkoj pitaju se da li može isto to da im se desi na ulasku u ovu zemlju ili već u Makedoniji.Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije poslalo je nedavno saopštenje portalu Grčkainfo gde kažu da u toj zemlji, „pri ulasku i tokom putovanja kroz nju, u slučaju da ih zaustavi policija, turisti neće imati problema sa potvrdom o saobraćajnoj dozvoli“.

Potvrda ove vesti danas stigla i sa grčke strane graničnog prelaza Evzoni,piše portal „Grčkainfo“. Portal dalje navodi da je policija na grčkim graničnim prelazima obaveštena o postojanju ovih potvrda i da neće praviti nikakve probleme turistima iz Srbije.

„Obaveštavamo vas da u skladu sa dopisom koji smo dobili od naših nadležnih službi, a u vezi sa potvrdama o produženju saobraćajnih dozvola srpskih građana, izdatih od strane policijskih organa države Srbije, da potvrde važe i da srpski građani sa njima mogu ući u našu državu bez ikakvih problema“, navodi se u dopisu grčke policije.

Potvrda koju je objavio portal GrčkainfoFOTO: GRCKAINFO.COM / SCREENSHOT
Potvrda koju je objavio portal GrčkainfoOvo pravilo bi trebalo da se odnosi i na kontrole saobraćajne policije prilikom vožnje automobila kroz zemlju, kao i na ostale prelaze sa Grčkom, jer je dopis poslat na nivou svih nadležnih policijskih službi, objašnjava portal „Grčkainfo“.

Podsećamo, nedavno je u našoj zemlji doneta odluka o produženju roka trajanja saobraćajnih dozvola sa sedam na devet godina, a MUP Srbije izdaje besplatne potvrde kojima se dokazuje da je rok važenja saobraćajne dozvole produžen na dve godine od datuma isteka važenja na samoj dozvoli.

Međutim pre nekoliko meseci naši građni Srbije vraćeni su sa crnogorske granice zbog tog papira, a pre nekoliko dana isto se dogodilo i na granici sa Mađarskom.

„Blicu“ su na Horgošu povrdili da su nekima našim građinma čak skidali registarske tablice sa automobila.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *