Myrtiotissa plaža
Myrtiotissa plaža, Foto: www.flickr.com

Myrtiotissa plaža

Myrtiotissa plaža

Plaže Krfa se ubrajaju među najlepše plaže na svetu, od beskrajnih peščanih obala do skrivenih uvala. Ostrvo je dobilo ime po nimfi Korkira, ćerki reke Asopos u koju se Posejdon zaljubio, kidnapovao je i doveo na Krf.Krf je jedno od sedam Jonskih ostrva, nalazi se na severu Jonskog mora, na ulazu u Jadran. Zbog blage klime i velike vlažnosti poznat je po smaragdnim uvalama, kristalno čistom moru, luksuznim hotelima, lepim plažama okruženim zelenilom i nepreglednim brdima obraslim maslinjacima.

Myrtiotissa plaža pripada zapadnoj obali, i nalazi se u blizini Pelekasa.Plaža je peščana, sa malo šljunka. Ima dosta stena. Da bi se do nje došlo neophodno je pešačiti kroz maslinjake pa ovu plažu preporučujemo da posete samo oni koji su avanturističkog duha i kojima to ne smeta. Do plaže se spuštate strminuom od kojih su bar 800m jako strmi. Molimo vas da obratite pažnju ako ovuda idete sa decom ili još bolji predlog je da ne idete sa njima tamo već da izaberete neku drugu plažu.

Plaža Myrtiotissa je ime dobila po prekrasnom samostanu Myriotissa koji se nalazi odmah iznad nje. Plaža je u potpunosti neuređena,ili kako mi volimo da kažemo potpuno turistički neorganizovana, ostavljena onakva kakva je i bila-netaknuta te je neslužbeno i nudistička. Centralni deo plaže je za kupače i porodice, dok je južna i severna strana obavezno rezervisana za nudiste. Nema zvanične oznake da je nudistička ali mi mislimo da je ovo nešto što trebate da znate ako se uputite tamo. Ono što se svakako oseti na ovoj plaži je tolerancija i opštenost, takvi ljudi na nju dolaze. Upravo zato, iako je nepristupačna turisti vole da je posete posebno u jeku sezone kada je na drugim plažama turistička vreva, nervoza i gužva.Lepota prirode ovde je nešto posebno upravo zbog položaja na kom se nalazi.

Najbliže mesto: Pelekas

Myrtiotissa plaža – mapaОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *