Barbati plaža
Barbati plaža, Foto: www.apartmentscorfu.com

Barbati plaža

Barbati plaža

Ovo drugo po veličini ostrvo jonskog mora, između južne Italije i Grčke, dugo je oko 60 km, a široko od 4 do 30km. Samo 2 km ga dele od obale Albanije na severu.Oko samog ostrva postoji i nekoliko manjih ostrva: Vido, Lazareto, Paksi i Antipaksi, kao i čarobno ostrvo Pontikonisi (Mišje ostrvo). Jedno od najlepših mesta Krfa je Kanoni, zbog nezaboravnog pogleda koji nudi posetiocima. Scena se dopunjuje minornim Mišjim ostrvom, na kome se nalazi samo jedan manastir Pantokrator iz XI veka. Ovo je pogled koji će, svakako, svaki turista nositi u sećanju kao najlepši prizor na Krfu. Kanoni i Pontikonisi su dve najučestalija prelepa prizora na skoro svakom grčkom kalendaru. Prema objašnjenju iz Homerove „Odiseje“, Pontikonisi je Odisejev brod kog je Posejdon pretvorio u stenu.

Zbog svoje bujne vegetacije Krf se naziva i zelenim ostrvom. Najbolje se može osetiti i doživeti vožnjom motora ili automobila kroz unutrašnost, što pruža neopisivo zadovoljstvo i uživanje u svim tonovima zelenila maslina. Prolazak kroz autentična grčka sela sa niskim kućicama i uskim ulicama je nezaobilazni deo skoro svakog puta, što je idealna prilika da se doživi ostrvo na pravi način, ne samo kroz more i prirodu, već i kroz način života njegovih meštana.

Plaža Barbati se nalazi na oko 20 kilometara severno od glavnog grada Krfa i pripada istočnoj obali.Plaža se može pohvaliti Plavom zastavom, evropskom garancijom čistoće mora i plaže Plaža je dugačka oko 1 km. Turistički je odlično organizovana. Plađa Barbati je šljunkovita. Možete uživati u sportovima na vodi, ležaljke sa suncobranima su nešto čega ima u izobilju, a tu su i taverne i kafići. Na istočnoj stani Krfa voda je toplija, more je mirnije, te se preporučuje porodicama sa malom decom.

Ono što bi svakako trebalo da probate na Krfu jesu njihovi tradicionalni slatkiši. Izbor je stvarno ogroman: alva, kadaif, baklava, gurabije, lokumi, kumkvat poslastice, ručno pravljene čokoladice… Cene variraju u zavisnosti od proizvođača i gramaže pakovanja, ali recimo da su minimalne cene ovih divnih slatkiša 3 evra, a prosečne 4 evra. Najukusniji sladoled koji smo probali zapravo i nije klasični sladoled nego „frozen yoghurt“, i to marke Kpi Kpi.

Najbliže selo: Pyrgi

Barbati plaža – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *