Megalos i Mikros Aselinos plaže, Skiatos

Megalos i Mikros Aselinos plaže, Skiatos

Foto: https://www.fotolibra.com/

Skiatos je jedno od četiri ostrva arhipelaga severnih Sporada, prostire se na 48 km², dok je dužina obale je oko 44 km.

Megalos(velika) i Mikros(mala) Aselinos plaže su dve nestvarno lepe plaže na severnoj strani ostrva Skiatos. Manje su posećene jer ne postoji direktna linija gradskog prevoza koja saobraća do njih.Ne postoji prevoz koji će vas direktno dovesti do plaža. Ukoliko nemate sopstveni prevoz, a spremni ste da pešačite, prevezite se gradskim autobusom do plaže Trulos. Zatim krenite putem kroz šumu severnoj strani ostrva i pratite znake koji će vas odvesti do plaža.

Ukoliko vam nije do pešačenja, možete doći i ekskurzijskim brodićem. Obratite pažnju na vetar, jer se može desiti da brodić ne pristane zbog velikih talasa i da plaže vidite samo iz daleka, što nije redak slučaj.

Megalos Aselinos se nalazi na 10 minuta pešačenja od Mikros Aselinosa.

Ako želite da pobegnete od gužve i buke ove plaže su idealne za vas. Obe plaže inspirišu tako da čak i najlošiji fotografi naprave najbolje fotografije.

Kao što i sami nazivi plaža govore, Mikros je mala plaža, a Megalos je velika. Mikros Aselinos je ušuškana između dva brdašceta i ceo pejzaž je idealan za fotografisanje. Megalos Aselinos je podjednako atraktivna, međutim taj savršeni momenat umeju na momenat da pokvare turistički brodići koji pristanu.Obe plaže su opremljene ležaljkama i suncobranima koje možete rentirati ukoliko želite. Moramo da napomenemo da nema značajnog prirodnog hlada, pa se u tom slučaju možete sakriti u baru ukoliko se niste adekvatno opremili.

Bar na velikoj plaži je bolje organizovan nego na maloj, upravo zbog izletničkih brodova koji tamo pristaju za vreme ručka.

Za razliku od mnogih fensi i urbanijih mesta, na plažama Skiatosa imate dovoljno “slobodnih površina” za svoj peškir i debeli hlad u pozadini, pa niste u obavezi da koristite ležaljke i suncobrane, što vam neće biti mrsko ako nakon 2 sata odlučite da promenite plažu. Gotovo sve plaže imaju taverne, gde su cene zaista pristojne.

Megalos i Mikros Aselinos plaže, Skiatos – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *