Leftos Gialos plaža, Alonisios
Leftos Gialos plaža, Alonisios

Leftos Gialos plaža, Alonisios

Leftos Gialos plaža, Alonisios

Foto: Google/Kevin Thornton

Još jedna od prelepih plaža Alonisosa je i plaža Leftos Gialos plaža. Plaža je sa kamenčićima (u zavisnosti kakva je zima bila bude od malih do veoma velikih kamenčića).Kristalno čisto more i lepo zelenilo je nešto što krasi ovu plažu.

Plaža je turistički organizovana, na njoj možete naći suncobrane i ležaljke koje koristite uz doplatu. Ono sa čim se ova prelepa plaža može pohvaliti su i veoma dobre taverne (možda i najbolje u ovoj regiji) koji se nalaze iza same plaže.

Odavde takođe možete ići na izlete do Skiatosa ili Skopelosa. U sezoni brodići idu dva puta dnevno pa možete sami izabrati termin.

Udaljenost plaže Leftos Gialos od Patitirija je oko 7 km ili 13-15 minuta vožnje autom.Na Alonisosu nema dugih peščanih plaža, već bezbroj malih šljunkovitih uvala (neki podaci kažu da na ostrvu postoji čak 51 plaža).

Do Alonisosa se može doći trajektom ili hidrogliserom. Posetioci takođe mogu doći i avionom do aerodroma na Skiatosu, odakle se trajektom ili hidrogliserom mogu prevesti do Alonisosa.

Alonisos je ostrvo netaknute prirode i bogate istorije koje odiše prijatnom, porodičnom atmosferom, tako da svima koji žele miran odmor toplo preporučujemo ovo mesto za letovanje.

Leftos Gialos plaža, Alonisios – MAPA

More oko Alonisosa je najčistije u Evropi, a dokaz za ovo su sredozemne foke koje žive samo u ovom delu Mediterana. Pored foka, ovde se mogu naći i delfini, retke vrste ptica i divljih koza. Alonisos i okolna ostrva i more su proglašeni za nacionalni pomorski park, koji je osnovan sa ciljem da se sačuvaju ugrožene vrste: sredozemna foka, divlje koze, lokalne vrste galeba i divljih maslina. U ovom parku imaćete priliku da plivate kraj delfina, ali i da vidite značajne arheološke i istorijske spomenike.

Tradicionalno zanimanje ovih ostrvljanja je poljoprivreda i ribolov: uzgaja se badem, vinova loza, maslina, ali u poslednjih par godina turizam je ovde ipak postao glavna industrija.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *