Glifa plaža, Alonisos
Glifa plaža, Alonisos

Glifa plaža, Alonisos

Glifa plaža, Alonisos

Foto: Google/Eva Eblinger

Glifa plaža se nalazi u blizini severnog dela seoceta Steni Vala.U prirodnom zelenilu sa božanstvenim pogledom na prelepo Egejsko more sigurno će vas očarati.Nalazi se 10 km severno-istočno od Patitirija. Na sreću, ovo ostrvo nije pokvario masovni turizam, i plaže ovog ostrva uključujući i Glifa plažu su idealno mesto za sve one koji vole izolovanost i mir. Turisti uživaju gledajući zelene plodne doline, a oni malo slobodnijeh duha mogu da iznajme čamac vrlo povoljno i da posete plaže u blizini Glife. Naša preporuka je da obavezno posetite plažicu Agios Dinitros koja je vrlo blizu Glife. Talasi su ovde blagi, more je kristalno čisto a voda tirkizna. Zalasci sunca su zaista veličanstveni.

Glifa plaža je najvećim svojim delom peščana i veoma malim delom šljunkovita. Dobro je turistički organizovana, ima ležaljke i suncobrane a na samoj plaži ima i taverni gde možete degustirati tradicionalna jela ili pića, po želji. Ovde su izuzetno pristojne cene.

U samoj okolikini plaže Glifa ima dosta smeštaja, taverni, prodavnica, mini marketa gde posetioci mogu kupiti hranu, piće i sve neophodne sitnice.

Do Glife možete doći taksijem, ili redovnom autobuskom linijom iz Patitirija, udaljena je samo 20 minuta vožnje.Alonisos je ostrvo netaknute prirode i bogate istorije koje odiše prijatnom, porodičnom atmosferom, tako da svima koji žele miran odmor toplo preporučujemo ovo mesto za letovanje.

Glifa plaža, Alonisos – MAPA

Alonisos je manje poznato grčko ostrvo u Egejskom moru, koje zajedno sa ostrvima Skijatos i Skopelos sačinjava skup ostrva Severnih Sporada. Krasi ga harmonija prirode i stanovništva – čisto more, lepe plaže i bogata priroda. Ostrvo broji 2.750 stanovnika i zauzima površinu od 129.6 km2, a glavna luka se nalazi u Patitiriju.

Do Alonisosa se može doći trajektom ili hidrogliserom. Posetioci takođe mogu doći i avionom do aerodroma na Skijatosu, odakle se trajektom ili hidrogliserom mogu prevesti do Alonisosa.

Na Alonisosu nema dugih peščanih plaža, već bezbroj malih šljunkovitih uvala (neki podaci kažu da na ostrvu postoji čak 51 plaža).


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *