Megalos Muritas plaža, Alonisos
Megalos Muritas plaža, Alonisos

Megalos Muritas plaža, Alonisos

Megalos Muritas plaža, Alonisos

Foto: Google/ Panagiotis Boltsis

Megalos Muritas plaža je šljunkovita plaža kao i većina na ostrvu Alonisosu. Pripada južnom delom ostrva i samim tim je ovde klima izuzetno topla. Nema vlage, dosta zelenog drveća ima ovde.Ova plaža je najbliža gradicu Hori a od Patrititija je udaljena nekih 6km. Šljunak na ovaj plaži je dosta oštar, to nikako ne smemo da zaboravimo da spomenemo, pa vas savetujemo da pre nego što dođete na ovu plažu obujete adekvatnu obuću. Voda plaže Megalos Murtias je kristalno čista i mirna jer je plaža na takvoj poziciji, zaštićena je od vetrova.

U neposrednoj blizini plaže postoje taverne koje služe izuzetne morske plodove i sveže salate spremljene na njihov tradicionalni način, što vam toplo preporučujemo da probate. Cene su izuzetno povoljne.

Mnogobrojne staze vode u različitim pravcima do različitih plaža. Najpoznatije plaže na ostrvu su: Gialia, Vrisitsa, Vithisma, Mouritas, Marpoenda I plaža Plakes. Alonisos nema dugih peščanih plaža, već bezbroj malih stenovitih uvala, u kojima imate potpunu privatnost.

Iz Srbije se do Alonisosa lako stiže – autoputem Solun – Volos (220 km), odakle se uzima feribot (~20€, 4.5h).

Alonisos nema dugih peščanih plaža, već bezbroj malih stenovitih uvala, u kojima imate potpunu privatnost.Ono što svakako trebate znati je da Alonisos nije u potpunosti pokriven autobuskom mrežom, već autobusi saobraćaju samo u sezoni, i to samo od Patitirija do Starog Alonisosa (Chora), i do mesta Steni Vala, na polovini istočne obale.

Megalos Muritas plaža, Alonisos – mapa

Alonisos je manje posećeno grčko ostrvo u lancu Sporada koje se nalazi na istočnoj obali grčkog kopna. Nasuprot svom bučnom komšiji Skijatosu, Alonisos poseduje mirnu i relaksirajuću atmosferu punu tradicionalnog grčkog šarma.

Vode i ostrvca koja okružuju ostrvo Alonisos proglašeni su za nacionalni pomorski park, pun foka i delfina, što je sigurno san svih ljubitelja prirode. Kristalno čista voda i prelepe plaže su savršene za ronjenje, a bujna flora i guste šume idealne za hiking. Bogati pejzaž ostrva je pun autohtonih biljaka, tako da je Alonisos poznat i po svojoj tradicionalnoj medicini, a dom je i Međunarodne akademije homeopatije.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *