Latoura plaža, Sitonija

Latoura plaža, Sitonija

Foto: Google maps / screenshot

Na izlasku iz Ormos Panagiasa, levo od magistralnog puta se skreće i dolazi do uvale i plaže Latoura.

Opkoljeno zalivima Egejskog mora ovo poluostrvo se po razuđenosti svoje obale dosta razlikuje od ostatka Halkidikija. Na Sitoniji ćete naći najlepše uvale, stenovite i izolovane plaže, skrivena mesta, netaknutu prirodu… Sve ono što čini pravu morsku divljinu.

Plaža zavučena u dubini uvale tako da je more ovde sasvim izvesno uvek mirno i pošteđeno talasa. Osim toga ovde imate pesak, plitko more, nekoliko palmi na samoj obali tako da je plaža pogodna ukoliko dolazite sa malom decom.

Sjajna uvala, plitka sa toplim morem, zaštićena od vetra, mirna i tiha, peščano dno. Plićak je dugačak, plaža je peščana. Ponekad pri obali ima morske trave, ali je to retko.

Peščana plaža sa dosta hlada u zaleđu, pogledom na malo ostrvce, tirkiznim morem i plićakom, dovoljno je informacija da poželite da odete tamo. A tu je i mini peščani sprud koji razdvaja dva dela ove među Grcima izuzetno popularne plaže. Dakle, u dane vikenda nije preporučljivo ovde dolaziti jer velika gužva je sasvim izvesna.

U nastavku parkinga postoji jos jedan prašnjavi put koji vodi do samog spruda gde je parking. U ovom slučaju debela hladovina borove šume trebala bi biti iskorištena pogotovo za vrelih letnje dane.

Plaža nije turistički organizovana. Sadržaja na plaži nema pa je potrebno poneti vodu, hranu, prostirke, suncobran ukoliko se utaborite na pesku.Često na plaži bude pokretna kantina sa osnovnom poudom. Nije fensi, ali plaža sa preporukom i interesantnim doživljajem.

Zadivljujuće slike ahitekture kuća i crkava, plaže ispunjene borovima i staze ukrašene cvećem ostaće duboko u Vašim uspomenama. Sitonija je simfonija u plavom i zelenom; nema imena za sve nijanse i boje vegetacije, mora i neba koje ćete naći ovde.Uzbudljiv pejzaž poziva ljubitelje prirode i odmora da ovde potraže utočište od gužve i vreve.

Preporuka za sve one koji ne traže raskoš i glamur.

Latoura plaža, Sitonija, Halkidiki – mapa


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *