talgo-beach-sitonija
talgo-beach-sitonija

Talgo plaža, Sitonija

Talgo plaža nosi naziv po istoimenom beach baru i jednostavno je doći do nje.

Put do plaže je zemljani, prašnjav, ali dobro utaban i bez rupa. U blizini plaže Talgo nailazite na parking, gde je moguće pronaći i mesto za parkiranje čak i u hladu.

Beach bar Talgo u svojoj ponudi pored pića ima i sendviče, tako da nije dozvoljeno unositi svoje. Cene su za nijansu više nego na ostalim mestima, a ležaljke se ne naplaćuju posebno, već je dovoljno poručiti piće, osim na levom delu, sa belim ležaljkama, koje se posebno naplacuju 5 eur (moguća je izmena cena), Na plaži postoje tuševi, toaleti su čisti i održavani, tako da može biti dobar izbor za lep odmor.


 

Što se plaže tiče, pesak je napolju, pesak par metara u vodi, a zatim nailazi sloj kamenja. Na nekoliko mesta su napravljene staze od dzakova napunjenih peskom u vodi kako bi se gostima olakšao prelazak tog kamenja. Plaža je u uvali, zaštićena stenama sa strane, tako da je plitka voda uglavnom mirna i bez vetra i talasa.

Na desnom kraju plaže je deo bez suncobrana i ležaljki, tako da ako niste ljubitelj glasne muzike i vise volite da osetite topao pesak pod peškirom umesto ležaljke, biće mesta i za vas. Nedaleko, preko stena, može se doći i do plažice koja je većim delom dana u hladu.

Talgo plaža, Sitonija – mapa


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *