Livari plaža, Sitonija

Livari plaža, Sitonija

Foto: www.sithoniagreece.com

Prvo ćete se susresti sa Livari, to je laguna svetle boje na koju se nastavlja morska obala mesta Vurvuru, koje je okruženo nizom manjih i većih ostrva, te se tako ovo mesto smatra prirodnom i sigurnom lukom. Smenom plime i oseke ceo jedan deo pretvara se u jezero, a peščani sprudovi postaju u vreme oseke izazov za mnoge željne izazova. Pristup Livari plaži je van glavnog puta. Auto možete parkirati na plaži Vourvourou severno od grada.

Iako je peščani sprud od peska i morsko dno je peščano, moramo napomenuti da postoje neke klizave stene i morski ježevi tako da je preporučljivo da budete oprezni. Plaža Livari nije turistički organizovana. Nema ležaljki ni suncobrana pa je preporuka da ponesete svoje sitnice za plažu kao i hranu.

Ono što smo takođe primetili je da je za kupanje bolje da se pliva na moru sa strane prema Svetoj Gori gde je voda izuzetno čista.

Sitonija je simfonija u plavom i zelenom; nema imena za sve nijanse i boje vegetacije, mora i neba koje ćete naći ovde.Uzbudljiv pejzaž poziva ljubitelje prirode i odmora da ovde potraže utočište od gužve i vreve. Obala je atraktivna i raznovrsna – niz ribarskih sela, živopisne male luke, napuštene plaže okružene bujnim zelenilom, kristalno čistim morem i borovim šumama. Ove lepote učinile su ga jednim od najlepših mesta u Severnoj Grčkoj.

Naša prepruka je da na ovu plažu idu turisti koji nisu zahtevni i koji bi da uživaju u divnoj prirodi i miru. Nikako nije preporuka za porodice sa decom.

Livari plaža, Sitonija – mapaObala Sitonije je duga više od 300 kilometara i okružuje tri planine – Meliton, Peklaru i Itamos. Tu se mogu videti živopisne male luke, brojna ribarska sela, usamljene plaže i nestvarni kolorit različitih boja.
Sitonija je drugi prst Halkidikija. Naziv je dobio po sinu grčkog boga mora Posejdona. Nudi prirodne lepote, divne, peščane plaže, slikovite male luke, mirna seoca i šumovite oblasti. Sitonija uspeva da objedini tradicionalnu lepotu i gostoljubivost sa savremenim zadovoljstvima. Na svakom kraju Sitonije naći ćete predivne plaže sa kristalno čistom vodom, male osamljene pećine sa jedinstvenim kamenim oblicma, i oblasti pod borovom šumom koje se prostiru u nedogled.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *