Lalaria plaža, Skiatos

Lalaria plaža, Skiatos

Foto: www.pinterest.com/Connie Woods Fagg

Lalaria plaža je najspektakularnija plaža na Skiatosu. Nalazi se na mnogim razglednicama, i jedna je od najslikanijih plaža Sporada. Da bi ste došli na plažu morate da uzmete brod iz glavnog grada Skiatosa. Lalaria plaža se nalazi na severoistočnom rtu ostrva, a ovo je inače oblast  bogata mnogobrojnim pećinama i impozantnim stenama. Često su u ovom području veliki talasi, tako da brodovi u tom periodu ne voze na ovu plažu.Plaža: šljunak, poželjno poneti obuću za plažu

Ova jedinstvena plaža je poznata po svojim belim liticama koje se uzdižu iz kristalno čistog mora. Levo od bele plaže, je stena koja predstavlja prirodni most između peska i mora sa rupom u sredini. U ovom delu ostrva je voda nešto hladnija sa čestim talasima. Veličanstvene Plava i Crna pećina se takođe nalaze u neposrednoj blizini Lalaria plaže. Na plaži nema nikakvih sadržaja, tako da sve morate poneti sa sobom. Većina ekskurzija na Skiatosu vodi na ovu plažu u trajanju od 2-3 sata i to u kombiciji sa posetom tvrdjavi Kastro i istoimenoj plaži.

Do Lalarija plaže isključivo možete doći morskim putem. U luci grada Skiatosa se nalazi usidren veliki broj izletničkih brodova koji organizuju izlete do Lalarije. Najbolje bi bilo da se raspitate na više mesta, pošto cene i program izleta umeju da variraju.

Posebnu pažnju treba da obratite na vetar. Ukoliko vetar duva može se dogoditi da brodić ne može da pristane na plažu zbog vaše lične bezbednosti. Stoga je najbolje da pogledate vremensku prognozu pre nego što kupite karte za izlet. Plaža Lalarija je karakteristična po belim stenama i kamenju zbog kojih more ima mlečno tirkiznu boju, koja izaziva oduševljenje kod svih pristutnih.

Još jedna bitna stvar je vreme izleta. Birajte što ranije termine kako biste imali priliku da uživate na plaži i fotografišete dok nije gužva.Lalarija je plaža na severo istočnoj strani Skiatosa, koju možda već držite na pozadini svog telefona ili računara, a da toga još niste ni svesni. Ukoliko je već niste postavili za pozadinu, to će se verovatno promeniti nakon vašeg boravka na Skiatosu. Priroda se na ovoj plaži poprilično poigrala i stavila sve ostale plaže u senku ove lepotice. Međutim, na razočarenje svih prisutnih, plaži se ne može pristupiti sa kopna.Još jedna interesantna stvar koju možete da vidite na ovoj plaži je Tripija Petra, stena koja je formirala luk, koji predstavlja morsku kapiju ove plaže. Legenda kaže da je ta kapija magična. Onaj ko plivajući prođe kroz kapiju dobija na poklon večitu mladost. Sad kad smo vam otkrili tajnu, nemojte bacati novac na botoks i kreme protiv starenja, već pravac na Lalariju.

Nakon što ste se okrepili plivajući, red je malo da prošetate plažom. Obzirom da smo se svi razmazili na peščanim plažama Skiatosa, za kamenitu Lalariju, biće vam potrebne japanke, papuče ili bilo koja druga obuća za vodu.

Naša preporuka je da je ovo plaža za sve one slobodnog duha, nikako da porodice sa decom.

Lalaria plaža – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *