Lakki plaža

Lakki se nalazi 81km jugoistočno od Hanje i 48km jugozapadno od Retimno grada. Interesantno je videti mali potok koji prolazi kroz klisuru Sfaggofarago. Do plaže se može doći ako idete putem ka Skaloti.U Lakki, Laki ili Lakkes, kao što se zovu, naićićete na nekoliko lepih peščanih uvala, odvojenih veoma malim stenovitim poluostrvima. Maslinjaci su ovde pokrili bukvalno sve skoro do same morske obale. More je ovde najčešće uvek mirno. Područje Lakki plaže je veoma tiho i blago, da ne kažemo delimično organizovano. Postoji nekoliko jedinice sa sobama, tek poneka taverna ili restoran. Ako imate auto, naša preporuka je da odete do Frankokastela koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Lakki je pogodan za miran odmor i idealan za decu. More je kristalno jasno i ima vrlo malo posetilaca. U nekim uvalama postoje suncobrani, ali i tu gde ih nema i gde je plaža potpuno neorganizovana to Vam neće biti nikakav problem. Zapravo radi se o tome da je ovde pregršt prirodnog zelenina, maslina i Tamarisk drveća. Po našem mišljenju, izuzetno lepo i prijatno mesto za opuštanje.
Sa obalom dugom preko 1000 km Krit je jedino grčko ostrvo na kojem ćete se kupati u dva mora. Jednog dana u tirkiznom Kritskom moru (sever obale) a samo tridesetak kilometara južnije drugog dana, u modro plavom Libijskom moru. Dopašće vam se prirodni kontrasti i neverovatno lepe plaže.

Ako imate vremena od plaže Lakki Vam je najbliže da posetite malo selo Skaloti gde možete videti predivnu vizantijsku crkvu Proroka Ilije, koja je izgrađena daleke 1335. godine.Lakki plaža – mapa

Krit je naveće grčko ostrvo, a peto po veličini u Sredozemnom moru. Ovde se možete upoznati sa drevnim civilizacijama, istražiti veličanstvene plaže, impresivne planinske predele i plodne doline, pešačiti strmim klanicma, uživati u bogatoj gastronomskoj kulturi i tradicionalnim rukotvorinama i muziciranju žitelja, kampovati, planinariti, roniti, surfovari, uživati u vodenim parkovima…

Za sve one koji rentiraju automobil na Kritu važno je da znaju da se na Kritu vozi desnom stranom. Ograničenja su od 50 – 90 km/h i naša je preporuka da ih poštujete.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *