Kleftiko plaža – ostrvo Milos

Kleftiko plaža – ostrvo Milos

Jedno od glavnih obeležja i najvećih atrakcija ostrva Miloš je Kleftiko plaža na jugoistoku istoimenog ostrva.Zapravo teško da se ovo može nazvati plažom u klasičnom smislu, više kao lokalitet i deo ostrva, poznat po svojim pećinama koje su služile kao skrovište starih gusara, gde su navodno nekada čuvali opljačkano blago. I zbog toga jedini način da dođete do ove destinacije je brod. Srećom po vas u letnjoj sezoni se iz luke Adamas organizuju mnoge ture do južnih plaža Milosa, gde između ostalih se nalazi i Kleftiko.

Kleftiko je takođe poznat i kao morski metori „ The Sea Meteora“ Ovde možete uživati u beskrajno čistoj, kristalno, tirkiznoj boji mora, okruženi dzinovskim stenovitim formacijama, nesvakidašnjim tunelima i pećinama. Jedna od najlepših pećina je pećina Papafragas. Većina organizovanih tura za ovaj deo ostrva na brodovima poseduje kompletnu opremu za ronjenje koja vam je na raspolaganju.
Blizu Kleftiko plaže se nalazi drugi geološki fenomen, Gerontas plaža koja takođe poseduje interesantne kamene formacije.

Što se tiče cena ovih ekskurzija one variraju u zavisnosti od veličine broda, opreme koja se nudi, vremenskog trajanja i pre svega broja putnika na njemu. Veliki brodovi (preko 40 putnika) za poludnevno krstarenje koštaju oko 25 eur, a manji brodovi za isti period koštaju i preko 50 eur.

Da li je ovo jedna od najlepših plaža u Grčkoj?

Možete iznajmiti i brod samo za sebe sa kapetanom i probati da se cenkate, kako bi prošli što povoljnije. Treba voditi i računa o vetrovima koji ovde često duvaju, pa mnoge kompanije koje se bave organizovanjem ovih tura, moraju da budu fleksibilne i menjaju maršute i prilagođavaju se trenutnoj situaciji na moru.Obilazak juga Miloša, a posebno Kleftiko plaže je jedinstven događaj, koji ne smete propustiti ako se zadesite na ovom ostrvu. Većina posetioca Milosa posetu ovoj delu ostrva smatra kao naboljim delom svoga letovanja i najveći broj fotografija Milosa je upravo odavde.

Kleftiko plaža – ostrvo Milos – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *