kato lagadi

Kato Lagadi (Kako Lagadi)

Kato Lagadi (Kako Lagadi)

plaža: privatno vlasništvo, šljunak, stene i pećineGPS: 38.12653073946913N  20.80112636089325E

Na istočnoj obali Kefalonije izmedju Porosa i Skale nalazi se privatna plaža Kato Lagadi, koja je po našem skromnom mišljenju najlepša plaža na Kefaloniji. Udaljena je 45 km od glavnog grada Argostolija, i oko 1 km severno od resorta Limenia, gde se nalazi taverna.

Pošto je reč o privatnoj plaži, ne postoji oznaka na putu, niti bilo kakav putokaz za plažu. Iz tog razloga dajemo navigaciju, jer ne postoji drugi način da dodjete do nje. Kada dodjete do te tačke, videćete malo proširenje na putu, gde možete ostaviti svoje vozilo (pogledajte slike koje smo napravili – prepoznaćete mesto). Plaža je skrivena i ne vidi se sa puta. Ukazaće vam se mala kozija stazica, kojom treba da krenete na dole, vrlo strmim putem. Na nekim mestima je spust niz stenu veoma težak (skoro alpinistički), ali uz malo avanturističkog duha to se prevaziđe. Ovo je vrlo mala plaža, ne duža od 30-tak metara, koja je skrivena bujnim zelenilom i atraktivnim stenama.

Takodje smo primetili da na novijim mapama Kefalonije, ne postoji Kato Lagadi kao destinacija. Verovatno su vlasnici želeli da to ostane netaknuti deo Kefalonije. I bez obzira što je reč o privatnoj plaži, niko vas ne sprečava da dodjete do nje. Na plažu obično dolaze brodićima, čamcima, jedrilicama…Uglavnom nema gužve i mi smo u julu bili jedini posetioci.
Za silazak na plažu, preporučujemo vam patike, a suncobran vam ne treba jer postoji nekoliko prelepih pećina u koje možete da udjete i uživate. Posle podne je cela plaža u hladovini. Voda na plaži Kato Lagadi je prelepe tirkizne boje i predstavlja raj za ljubitelje ronjenja zbog mnoštva pećina i stena. I nemojte da se iznenadite ako vidite neku kozu u blizini, jer su one sastavni deo pejzaža.

Naš film o plaži Kato Lagadi

 

Mapa plaže Kato Lagadi
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *