kasiopi bataria plaza
kasiopi bataria plaza

Kassiopi plaže

Kassiopi plaže

Odlazak na Krf nije isto što i odlazak na neko drugo grčko ostrvo, i to svakako nije obično turističko putovanje.Letovanje na Krfu je ujedno i prilika za malo „hodočašće“ – boravak na mestu gde su napisane neke od najtužnijih, ali i najveličanstvenijih stranica srpske istorije. Ovo je, posle dvanaest godina, bio moj drugi susret sa ovim ostrvom. Ali, koliko god puta se vraćali ovome ostrvu, uvek bi trebalo naći vremena za posetu Srpskoj kući (muzeju o Prvom svetskom ratu i srpskom boravku na Krfu) i za obilazak mauzoleja – kosturnice i Plave grobnice na ostrvu Vido.

Kasiopi je šarmantsko ribarsko selo, s malom lukom u koju svakoga jutra, lokalni ribari donose ulov.

Kassiopi ima nekoliko plaža od kojih su najpoznatije dve: Kalamionas plaža i Bataria. Obe obuhvataju severoistočni deo Krfa, oko 28 km su udaljene od grada Krfa.

Samo mestašce Kassiopi se nalazi u podnožju planine Pantokrator. Kassiopi poseduje nekoliko plaža i uvalica. Samo mesto ima više plaža. Gradska plaža u Kassiopima poseduje plavu zastvicu i zove se Kalamionas beach. Odmah uz obalu postoji hotelski i apartmanski smeštaj koji turisti vrlo rado posećuju. Veliki broj naših turista je ovde imalo problema sa našim agencijama – rezervišu kuće u prvom redu do mora, a dobiju od agencije drugi,treći,peti red…Obratite pažnju na te stvari, obično su izgovori naprsle cevi, struja i slično, a onda vidite Engleze u tom smeštaju.Voda na plaži Kassiopi je topla u sezoni. I ono što je bitno uglavnom nema vetra. Druga plaža Bataria u Kassiopima je izuzetno posećena od strane naših turista Plaža je sa savršenim belim kamenčićima, kao sa razglednice. More je ovde prelepe tirkizne boje. Postoji veliki broj malih uvala, sa stenama, na kojima se možete osamiti. Sve plaže su dobro turistički organizovane, i gotovo svuda imate ležaljke sa suncobranima. Takođe, za sve ljubitelje sportova na vodi važno je napomenuti da ovde u tim čarima mogu da uživaju u izobilju.

Kassiopi plaže – mape

 

Kalamionas beach – mapa
Bataria beach – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *