Ipsos Krf
Ipsos Krf, Foto: www.apartmentscorfu.com

Ipsos plaža

Ipsos plaža

Plaže Krfa su uglavnom peščane, prelepe, kilometrima duge, a more tirkizno plavo i smaragdno.Zapadno od grada Krfa nalaze se divne obale otvorenog mora, kao i zaliv Paleokastritsa, što je prema mitu bio grad Feačana, kao i poslednje Odisejevo pristanište u lutanju po povratku iz Trojanskog rata . Zbog svoje lepote, ovo mesto se najranije razvilo turistički.

Zbog svoje bujne vegetacije Krf se naziva i zelenim ostrvom. Najbolje se može osetiti i doživeti vožnjom motora ili automobila kroz unutrašnost, što pruža neopisivo zadovoljstvo i uživanje u svim tonovima zelenila maslina. Prolazak kroz autentična grčka sela sa niskim kućicama i uskim ulicama je nezaobilazni deo skoro svakog puta, što je idealna prilika da se doživi ostrvo na pravi način, ne samo kroz more i prirodu, već i kroz način života njegovih meštana.

Ipsos pripada istočnoj obali ostrva Krfa, nalazi se na samo 16 km severno od grada Krfa, severno od mesta Dasia.

Plaža u Ipsosu je kombinacija šljunka i peska. Plaža je dugača ali uska, pored glavne magistrale na Krfu. Ipsos je tradicionalno mesto za mlade, tako da ćete na plaži često čuti glasnu muziku iz lokalnih kafića. Organizuju se žurke na plaži. Na Ipsosu se nude sve vrste sportova na vodi, paraglajding, skijanje na vodi, tobogani… Postoji veliki izbor pabova, restorana brze hrane, kampova i taverni. Nije za porodice sa malom decom. Toplo ga preporučujemo za malde koji su željni lepe prirode i aktivnog noćnog života.Za sve one koji uživaju u ukusima, imamo i preporuku. Ono što bi svakako trebalo da probate na Krfu jesu njihovi tradicionalni slatkiši. Izbor je stvarno ogroman: alva, kadaif, baklava, gurabije, lokumi, kumkvat poslastice, ručno pravljene čokoladice… Cene variraju u zavisnosti od proizvođača i gramaže pakovanja, ali recimo da su minimalne cene ovih divnih slatkiša 3 evra, a prosečne 4 evra. Najukusniji sladoled koji smo probali zapravo i nije klasični sladoled nego „frozen yoghurt“, i to marke Kpi Kpi.

Najbliže mesto: Ipsos i Pirgi
Ipsos plaža – mapaОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *