Agioi Saranta plaža

Agioi Saranta

Saranta je pravi dragulj i po mnogima najlepša plaža Piliona.

lokacija: Agioi Saranta, istočna obala Piliona.Idući prema jugu iz mesta Horefto nailazite na lokalni put u dužini od 1 km koji je strm i uzak. Na njemu je teško obići nekoga, medjutim, plaža je vredna svakog napora jer vas čeka prelepo more tirkzne boje, veliki broj ležaljki, suncobrana, kafića. Na ulazu u mesto postoji mala strmina, ništa strašno z a vožnju (na nekim sajtovima opisuju kao tobogan od kog vam zastaje dah). Slikali smo baš taj ulaz u grad, verujte da nije ništa strmiji od Balkanske ulice u Beogradu (čak i manje strmo, ali je asfalt klizav pri usponu). Dakle, slobodno krenite na Sarantu, malo je teže mimoići se sa vozilima na putu, ali je svakako jedna od najlepših plaža Piliona vredna malo teže vožnje.

 
Obavezno poranite, naročito ako dolazite u špicu sezone ili vikendom, velika je gužva i teško je naći parking. Slikali smo malo ceo taj prilaz i praking, da vidite kako to izgleda. Na plaži Agioi Saranta pretežno dolazi mlađa populacija Grka, koji idu u drugi deo plaže, kod kafića „Monk“. U prvom delu plaže se nalazi veliki beach bar, sa suncobranima, ležaljkama i laganom muzikom, plaža je prelepa, pesak je fantastičan, a možete se sakriti od sunca u malu pećinu koja se nalazi na desetak metara od kafića.

Prvi deo plaže je veoma lep, za sve generacije. Mogu se iznajmiti ležaljke i suncobrani, a možete poneti i svoje. Plaža je veika, ima puno slobodnog mesta. Ako produžite još nekih desetak metara nailazite na stene sa isklesanim spomenikom na vrhu, u stvari to je više grupacija stena, između kojih se nalaze plažice koje su obično zauzete. Kad prođete tu grupaciju stena, dolazite do malo veće plaže na kojoj je žurka upravo počela. Veliki broj devojaka i mladića dolazi upravo ovde, pored već pomenutog kafića „Monk“ – ukoliko tražite mesto na kome možete pronaći srodnu dušu – ovo je pravo mesto za vas. Mi smo samo malo fotografisali, nismo hteli da ometamo zabavu. PREPORUČUJEMO MLADIMA ovu plažu, pesak je vrhunski, more kristalno čisto, devojke i mladići doterani, žurka čeka samo na vas. Napominjemo da ne pijete alkohol, zbog puta kojim se treba vratiti, krivine su veoma opasne.Većini ljudi se vraća na Pilion iz godine u godinu, upravo zbog Sarante. Ovo je svakako jedna od najlepših plaža poluostrva Pilion, veoma je dobro sređena i organizovana. Put je pun krivina, dosta strm (nije ništa strašno, ali nije ni bezazleno), tako da savetujemo oprez u vožnji, ali i obavezan obilazak ove prelepe plaže.

Agioi Saranta plaža – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *