Plaka plaža

Plaka plaža

lokacija: blizu Agios Ioannis plaže sa njene leve strane i hotela Edem

plaža: zlatni pesak, glatki kamenčićiPlaka je prelepa plaža na istočnoj obali Piliona u neposrednoj blizini mesta Agios Ioannis do koga imate samo 800 metara lagane šetnje. Severno od nje se nalazi plaža Agio Saranta, a na jugu je plaža i mesto Agios Ioannis koja se nastavlja u plažu Papa Nero.

Plaka je prekrivena finim belim peskom, voda je kristalno čista, sa dosta plićaka, tako da je pogodna za porodice sa malom decom. Iako preovladava pesak, na plaži imate uz vodu i šljunak, male kamenčiće svih boja, atraktivne stene. Plaža je zaštićena visokim zelenim drvećem koji pravi lep hlad.

 
U poslednjih nekoliko godina plaža se dosta komercijalizovala i postala je vrlo popularna. U danima vikenda u sezoni na plaži je velika gužva. Budite spremni da platite ulaz na plažu ako idete kolima. Za 6 eur (cena je promenljiva, a teško da će biti niža 😉 ) dobijate parking mesto, dva pića sa ležaljkama i suncobranom što je za grčke uslove vrlo povoljno.

Na plaži postoji beach bar gde možete kupiti piće i sladoled. Takodje postoji par privatnih vila i nekoliko restorana. Na sredini plaže se nalazi vrlo atraktivan izvor vode, koji pravi prelepu kaskadu, koji izlazi iz stene i zelenila. Voda je uvek hladna i odlična za piće. Na Plaki se organizuje odbojka na plaži.

Mnogi turisti koji su odseli u mestu Agios Ioannis ovde dolaze na kupanje. Prelepa tirkizna boja mora, topla, plitka i čista voda, uredjena i atraktivna plaža sa dosta hlada, privlače mnogobrojne turiste. Plaža je za svaku preporuku.

Plaka plaža – mapa

 
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *