Početna / Krit / Chania / Viena plaža, Chania, Krit

Viena plaža, Chania, Krit

Viena plaža, Chania, Krit – mapa

Krit je najveće grčko ostrvo, smešteno u najjužnijem delu Mediterana na raskrsnici tri kontinenta i raznih civilizacija.Da li iz tog razloga ili zbog toga što je to mesto rođenja boga Zevsa, vrhovnog boga grčke mitologije, priroda je bila izuzetno darežljiva u svojoj raskoši i raznovrsnošću prema Kritu. Bogata arheološka nalazišta, manastiri i stari gradovi samo nadopunjuju lepote razuđene obale, peščane plaže i spokojne uvale. Grčka tradicija i mentalitet nisu podlegli burnoj prošlosti, nadiranju raznih osvajača i civilizacija te je Krit i danas ostao autentično Helensko ostrvo.

Jezero na Kriosu ili Viena plaža kako je zovu se nalazi 10km zapadno od Paleohori i 90km južno od Hanje. Plaža je na delu evropske pešačke staze E4 koja povezuje Paleochora i Elafonisi.

Plaža je uglavnom kamenita, sa peskom na nekim mestima. Plaža je zaštićena velikim brojem kamenja, koje formiraju jezerce. Ne postoje objekti na plaži u ovoj oblasti. Ima nekoliko stabala u blizini plaže, gde možete naći prirodnu hladovinu. Ako nemate brod, pristupiti ovoj plaži nije tako lako. Plaža Viena je jedna od nepoznatih i usamljenih, ali i neverovatno lepih, plaža Krita.Neki od Vas se možda pitaju zašto tako gruba na oko i neuređena plaža spada među posebne plaže na Kritu: Lepota ove plaže nije samo plaža. Ovde postoji i jezero koje se nalazi u samom mestu drevnog grada Viena. Dakle, videćete mermerne stubove koji leže na plaži i pod vodom. Na plaži i okolinu su ostaci urni i amfora. Predanje kaže da je Vienna bila Helenistički / rimski hram i da je hram nekada stajao ovde. Pravougaona baza može još da se vidi. Pre mnogo vekova je dubina vode bila veća. Ako ste ljubitelji ronjenja, doživećete nezaboravno iskustvo, jer je ovde morsko dno domaćin nekoliko drevnih grobnica, u kojima su mnoge ribe našle svoje utočište. Bajkoviti i nestvarni podvodni svet će Vas očarati svojom lepotom.
Ocena destinacije

Ocena

User Rating: Be the first one !

Pročitajte...

Potamos plaža, Chania, Krit

Potamos plaža, Chania, Krit – mapa Ostrvo Krit jedistveno je po raznolikosti prirodnih lepota i …

Kokinos Pirgos plaža, Chania, Krit

Kokinos Pirgos plaža, Chania, Krit – mapa Rodno mesto Zevsa, idealno je za sve one …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *