Početna / Egejska ostrva / Sporadi / Alonisos / Tzortzi plaža, Alonisos
Tzortzi plaža, Alonisos
Tzortzi plaža, Alonisos

Tzortzi plaža, Alonisos

Tzortzi plaža, Alonisos

Foto: Google/kostas xri

Tzortzi plaža, je od grada Patitirija udaljena 5.8km što je oko 10-15minuta vožnje zbog specifičnog puta do nje.

Ova plaža pripada zalivu koji je najslikaniji na Alonisosu. Gotovo nestvarna lepota ove male peščano-šljunkovite plažice sigurno će vas očarati.Na samoj plaži postoji taverna u kojoj se možete osvežiti ili naručiti nešto od njihovih tradicionalnih jela po vrlo pristupačnim cenama.

Tzortzi plaža je okružena gustim borovim šumama i zelenilom sa jedne strane, dok je sa druge strane zaštićena visokim stenama. Pravi biser na ovoj obali. Takav pejzaž štiti more od jakih vetrova, i čini da voda bude mirna i idealna za kupanje i ronjenje za sve uzraste. Ovde ćete često da vidite porodice sa decom. Ali, nikako u onom smislu kako je to na Halkidikiju. Ovde nikad nema velikih gužvi i turističke vreve. Nekoliko sati u ovakvom prirodnom ambijentu i u ovakvoj mirnoći i lepoti učiniće vaš odmor nezaboravnim.

Tzortzi plaža, Alonisos – mapa

Alonisos sa okolnim ostrvima i morem između njih je deo Nacionalnog pomorskog parka, prvog takve vrste u Grčkoj i najvećeg u Evropi.

Celo ostrvo je prekriveno gustom borovom šumom i mastikom. Zapadna obala se sastoji od okomitih litica, a istočna od malih uvala sa šljunkovitim plažama.

Alonisos je manje posećeno ostrvo od strane turista i zbog toga poseduje autentični grčki šarm. Većina lokalnog stanovništva, ima ih oko 2.700, živi u najvećem mestu i luci na ostrvu – Patitiri. Iako je celo mesto ponovo izgrađeno posle zemljotresa 1965. god, stanovnici su doprineli tome da ova luka, sa mnogobrojnim tavernama, mirnom i prijatnom atmosferom, zadrži tradicionalni stil.

Populanorno među turistima je i nekadašnje glavno mesto ostrva – Chora, koje je smešteno na brdu u južnom delu ostrva i koje danas izgleda lepše nego ranije. Karakterišu ga kamene kuće i uske ulice, a na najvišoj tački Chore skoncentrisano je nekoliko manjih trgova, taverni i kafea, odakle se pruža izuzetan pogled na ostrvo i more.


Pročitajte...

Hrisi Milia plaža, Alonisos

Hrisi Milia plaža, Alonisos

Hrisi Milia plaža, Alonisos Foto: Google/Georgio Michalagelo Hrisi Milia plaža Alonisos nalazi se 4km od …

Kokinokastro plaža, Alonisos

Kokinokastro plaža, Alonisos

Kokinokastro plaža, Alonisos Foto: Google/eleni tsitoura Kokinokastro plaža na Alonisosu nalazi se na oko 7km …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

17 − 8 =