Početna / Egejska ostrva / Sporadi / Skiatos / Kastro – Skiatos

Kastro – Skiatos

Kastro – Skiatos

Foto: http://www.skiathos.gr

Jedna od najvećih atrakcija ostrva je stari zamak u oblasti Kastro, koji predstavlja najveći srednjovekovni grad u severnom delu Skiatosa. Severna obala Skiatosa je bila česta meta raznoraznih pirata i razbojnika.Grad potiče iz XIV veka i sagrađen je na litici koja teatralno stoji u moru. Samo jedna uzana staza spaja stene i zamak sa ostatkom ostrva. Grad je opasan čvrstim bedemima i zaštićen jakom kapijom. Greben na kome stoji zamak je vrlo visok i nepristupačan, i predstavljao je veliku prednost u odbrani od čestih osvajača sa mora.

Nekada je u ovom gradu postojalo oko 300 kuća gusto zbijenih jedna uz drugu u okviru zidina i nećete verovati čak 22 crkve,. Danas su ostale samo dve- crkva Hristovog rodjenja i crkva Sv. Nikole. Sa vrha zamka možete uživati u prelepom pogledu jer se ispod nalazi lepa šljunkovita plaža sa tavernom do koje se možete spustiti vrlo strmom stazom.

Tvrđava – Kastro se nalazila pod Vizantijom do 1453 godine, a od 1538 pada u ruke Venecije.Sve do 1821 godine su je držali Turci, gde je pored velikog broja crkvi u gradu, bila podignuta i jedna džamija iz tog perioda.


Kastro – Skiatos – mapa

 Ocena destinacije

Ocena

Ocenite destinaciju, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: Be the first one !

Pročitajte...

Mandraki plaža, Skiatos

Mandraki plaža, Skiatos Foto: www.flickr.com/andbog Ukoliko ste raspoloženi za 20ak minuta lagane šetnje kroz borovu …

Kolios plaža, Skiatos

Kolios plaža, Skiatos Foto: www.flickr.com/Sheepsheds Skiatos je ostrvo na kome ćete se dobro provesti i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

7 + nine =