Početna / Jonsko more / Jonska ostrva / Krf / Paxos – izlet sa Krfa
Paxos (Paxi) - izlet sa Krfa
Paxos (Paxi) - izlet sa Krfa, Foto: www.vrbo.com

Paxos – izlet sa Krfa

Paxos – izlet sa Krfa

Izlet gde je lepota Kariba preslikana u jonskom arhipelagu u vidu minijaturnih ostrva Paxos i Antipaxos.Živopisni predeo, obrastao gustim maslinjacima, odakle dolazi maslinovo ulje najvišeg kvaliteta. Okićeni su šljunkovitim i kamenitim plažama i pružaju uživanje u tirkizno plavom moru. Na ostrva se dolazi jedino brodićima, gde možete sresti i delfine ili upoznati čari „Plave pećine“.

Unikatni zbog svoje jednostavnosti i lepote, ova dva mala ostrva nalaze se južno od Krfa. Bogati maslinovim drvećem (oko pola miliona stabala) i majušnim uvalama kristalno plave vode, ovde se dolazi ukoliko stvarno želite da pobegnete od prenatrpanih, uveliko izvikanih komercijalnih ostrva. Zbog nedostatka aerodroma, na ostrvo je moguće doći samo trajektom, ili brodom – zbog čega je i sačuvao svoju lepotu od najezde turista.

Tri grada na ostrvu su: Gaios, Laka i Logos.Gaios je prelep mali gradić sa lukom na samoj obali. Može se ući sa severne ili južne strane prolazeći ostrvo Panayia na kome se nalazi čuveni beli manastir.

U obliku potkovice, bogata čempresima i maslinjacima, Laka pruža savršeni zaštitu od otvorenog mora i idealna je za kupanje.

Logos je ribarsko seoce nadomak Lake, poznato je po tavernama i naravno, dobrom morskom klopom.

Uprkos veličini, možete birati između trideset plaža na Paxosu. Neke od njih su: Alati, Arkoudaki, Balos, Charami, Glyfada, Kaki Lagkada, Kamini, Kanoni, Kipos, Kipiadi, Kloni Gouli, Lakkos, Levrechio, Marmari, Monodentri, Orkos, Plakes…

Paxos – izlet sa Krfa – mapa
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući turisti znali šta ih očekuje.

User Rating: 5 ( 1 votes)

Pročitajte...

Trajekti za Krf

Trajekt za Krf – cene za 2017.

Ukoliko ste se sopstevnim automobilom uputili na Krf, dobili smo najsvežije informacije za red vožnje …

Trajekt od Krfa do Venecije

Trajekt od Krfa do Venecije

Putovanje trajektom ili brodom uvek predstavlja lep doživljaj. Te godine proveli smo puno dana na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

2 + eighteen =