Početna / Krit / Chania / Orthi Ammos plaža, Chania, Krit

Orthi Ammos plaža, Chania, Krit

Orthi Ammos plaža, Chania – mapa

Krit je nezaobilazno ostrvo u Grčkoj. Nemojte se razočarati ako niste u stanju da ga celog obiđete, jer je ostrvo samo po sebi tako koncipirano da je neophodno vratiti se više puta. Osim obale, Krit je poznat i po planinskoj teritoriji unutar samog ostrva gde se takođe organizuju razne ekskurzije.Krit u celini može da zadovolji svačije ukuse, ali najvažnija karateristika je to što je dovoljno prostran da se ni u najvišoj sezioni nećete osetiti preplavljeni gomilama turista.

Orthi Ammos je jedna spektakularna peščana plaža, pored Frangokastelo-a, koji se nalazi 80km južno od Hanje, na ivici velike doline sa veoma toplom klimom. Prostor nije sa preterano turistički posećen sa velikim gužvama, ali svi zaljubljenici u prirodu će sigurno čuti za ovaj biser od plaže i doćiće da ga vide.

Poznata je po velikim peščanim brdima i dinama koji su oblikovani u kristalno čistim vodama. Plaža je pod uticajem južnih vetrova, ali ne previše. Istočni deo plaže ima veliki broj nudista.Plaža je veoma tiha, u odnosu na Frangokastelo koji je direktno pored nje. Međutim, postoji vrlo malo smeštaja za rentiranje i restorana i taverni je jako mali broj, nema ni ležaljke i suncobrana na plaži pa je naša preporuka da sve ponesete sa sobom.

Prema legendi, pesak Orthi Ammos pokrio tela 335 grčka heroja koji su se borili protiv Turaka u bici kod Frangokastello (17. maja 1828). Duhovi ovih junaka su legendarni Drosoulites, čuveni „duhovi“ od Frangokasteloa.

Krit u celini može da zadovolji svačije ukuse, ali najvažnija karateristika je to što je dovoljno prostran da se ni u najvišoj sezioni nećete osetiti preplavljeni gomilama turista. Nemojte se razočarati ako niste u stanju da ga celog obiđete, jer je ostrvo samo po sebi tako koncipirano da je neophodno vratiti se više puta. Osim obale, Krit je poznat i po planinskoj teritoriji unutar samog ostrva gde se takođe organizuju razne ekskurzije.
Ocena destinacije

Ocena

Ocenite destinaciju, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje

User Rating: Be the first one !

Pročitajte...

Potamos plaža, Chania, Krit

Potamos plaža, Chania, Krit – mapa Ostrvo Krit jedistveno je po raznolikosti prirodnih lepota i …

Kokinos Pirgos plaža, Chania, Krit

Kokinos Pirgos plaža, Chania, Krit – mapa Rodno mesto Zevsa, idealno je za sve one …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

1 × 4 =