Navagio plaza Zakintos Grcka

Navagio Plaža

Navagio Plaža 

plaža : beli pesak i šljunak

Kada ste na Zakintosu obavezna je čuvena plaža Navaggio, na kojoj je glavna atrakcija nasukani brod.

Navagio plaza Zakintos Grcka
Do njega se putuje jedan sat, a prizor kvari mnoštvo brodića koji dovoze turiste. Zaljubljeni ne treba da propuste da se “pogledaju” kada budu prolazili između dve stene “koje se vole”, jer će tada zauvek ostati zajedno. Zakintos je ipak puno više od poznate plaža Navaggio, koja s belim peskom i tirkiznim morem krasi brojne razglednice Grčke.

Ova plaža se nalazi u blizini sela Anafotiria.  Ovaj se zaliv nekada zvao Agios Georgios ali je svoje novo ime dobio po brodu koji je ovde doživeo brodolom 1983 godine tokom krijumčarenja cigareta. Ogromne vertikalne litice belih stena okružuju ovu prelepu plažu.Brodovi kreću iz male luke Porto Vromi, idu na svakih pola sata i putovanje traje oko 30 minuta.Osnovni problem su turisti i brodići kojih u sezoni ima previše, i koji kvare ovaj jedinstveni pejzaž. Takodje treba da budete pripremljeni da na plaži neće biti nikakvog hlada, osim kod olupine broda. Talasi su česta pojava na plaži.

Pogled odozgo je priča za sebe. Napravljena je mala platforma sa koje imate neverovatan i nesvakidašnji pogled na beskrajno plavetnilo Navagio plaže. Tirkizno plava boja mora je posledica belih stena i litica koji okružuju ovu plažu.
Navagio Plaža – mapaОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *